OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Šokantna reakcija TUŽILAŠTVA o devojčici koju je otac držao zatočenu u stanu

Autor: S. STEPANOVIĆ

Hronika

27.03.2023

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčica je odmah upućena na lekarske preglede i smeštena u Dom za nezbrinutu decu - navode u tužilaštvu

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Šokantna reakcija TUŽILAŠTVA o devojčici koju je otac držao zatočenu u stanu

Foto: ST/D. KADIĆ

Nakon vesti o osmogodišnjoj devojčici L.P., koju je otac ceo život držao zatočenu u stanu na Zvezdari u nehumanim uslovima, stupili smo u kontakt i sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, koje je pokrenulo istragu. Malecka je pronađena u kadi, sva izgladnela.

- U slučaju ove devojčice nismo imali ranijih prijava. Tužilaštvo je sa tim prvi put upoznato u petak, kada je partnerka osumnjičenog došla u policiju i prijavila nasilje i da je njen partner U.P. držao zatočenu ćerku u stanu - ističu u Prvom OJT za Republiku.

Oni su ranije naveli da su došli do saznanja i da je devojčica odlukom suda poverena na staranje ocu, s obzirom na to da je majka ranije bila zavisnik, a da je utvrđeno da je otac podoban roditelj.

Republika

Foto: Dragan Kadić

Dete pronađeno u kadi

- Nakon prijave u petak pribavljena je saglasnost sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu i zamenik javnog tužioca je dao nalog da policijski službenici radi neposrednog hapšenja učinioca krivičnog dela nasilno uđu u stan, s obzirom na to da niko nije otvarao vrata. Tom prilikom osumnjičeni nije zatečen, ali je pronađena devojčica starosti osam godina, koja je odmah upućena na lekarske preglede i smeštena u Dom za nezbrinutu decu, odakle je prebačena u dečju kliniku radi daljih detaljnih pregleda, budući da je konstatovano da je dete neuhranjeno i zapušteno - ističu u tužilaštvu.

Po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca odmah je raspisana potraga za osumnjičenim U.P. zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici, krivično delo protivpravno lišenje slobode na štetu nevenčane supruge, kao i da je izvršio krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza u odnosu na dete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading