UHAPŠEN MANIJAK IZ TRŽNOG CENTRA U RESNIKU: Izvadio telefon i snimao intimne delove tela ženske osobe, odgovaraće za polno uznemiravanje!

Autor:

Hronika

25.03.2023

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na saslušanju je muškarac priznao krivično delo polno uznemiravanje.

UHAPŠEN MANIJAK IZ TRŽNOG CENTRA U RESNIKU: Izvadio telefon i snimao intimne delove tela ženske osobe, odgovaraće za polno uznemiravanje!

Foto: instagram.com/printscreen

Manijak iz Resnika

Pripadnici MUP, policijske stanice Rakovica brzim operativnim radom identifikovali su i priveli 32-godišnjeg muškarca iz Resnika koji je osumnjičen za Polno uznemiravanje.

Sumnja se da je u tržnom centru mobilnim telefonom snimao intimne delove tela ženske osobe.

Na saslušanju je priznao krivično delo.

Protiv njega je podneta krivična prijava u redovnom postupku, po nalogu tužilaštva.

Na društvenim mrežama pojavio se juče šokantan snimak iz Resnika. Naime nadzorne kamere snimile su manijaka kako prati žene po naselju i slika ih.

Na snimku koji se pojavio na Instagram stranici Moj Beograd, vidi se kako muškarac posmatra i prati ženu u jednom marketu. U jednom trenutku on je čučnuo i stavio telefon na pod kako bi snimio ženu ispod suknje.

Jedan od prolaznika ga je spazio i upozorio ženu, a manijak se onda sklonio i mirno odšetao iz radnje.

"Čovek sa snimka ide po radnji i slika ženama ispod suknje. Ko živi u Resniku, pogotovo žene, pazite se", stajao je natpis ispod objave.

Krivični zakonik polno uznemiravanje određuje kao: "svako verbalno, neverbalno ili fizičko ponašanje koje ima za cilj ili predstavlja povredu dostojanstva lica u sferi polnog života, a koje izaziva strah ili stvara neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje“.

Ovim krivičnim delom štiti se polno dostojanstvo svakog lica, bez obzira na njegov pol ili starost. Ipak, kako polno dostojanstvo predstavlja relativnu kategoriju postavlja se pitanje kako će se u praksi razlikovati moralno od seksualno nemoralnog ponašanja. U našoj javnosti u prethodnom periodu, bilo je stavova da objektivni kriterijum u ovom smislu određuje sam oštećeni ovim krivičnim delom.

U tom smislu oštećeni bi svojim stavom trebao jasno da stavi do znanja licu koje ga uznemirava, da mu njegovo ponašanje smeta, pa ukoliko se uznemiravanje i pored toga nastavi, biće ostvareno ovo krivično delo.

Kada su u pitanju punoletne osobe, kazne su novčane ili zatvorske, do šest meseci. Oštećeni podnosi predlog policiji i tužilaštvu, i bez njegove saglasnosti oni ne mogu da gone polno uznemiravanje.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading