SA SRPSKIM DOKUMENTIMA PRENOŠENA ROBA VREDNA 2,3 MILIONA EVRA: Rekordna zaplena na aerodromu u Skoplju (FOTO)

Autor:

Hronika

21.03.2023

20:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O slučaju je odmah obavešten dežurni javni tužilac radi sprovođenja daljih istražnih radnji.

SA SRPSKIM DOKUMENTIMA PRENOŠENA ROBA VREDNA 2,3 MILIONA EVRA: Rekordna zaplena na aerodromu u Skoplju (FOTO)

Foto: Ministarstvo finansija Severne Makedonije/Carinska uprava

Na Međunarodnom aerodromu Skoplje carinici su zaplenili više od 43 kilograma zlatnog nakita, što je rekordna količina, a čija je vrednost procenjena na oko 2,3 miliona evra, saopšteno je iz makedonske Uprave carina.

Na osnovu prethodnih saznanja i osnovane sumnje lice sa srpskom putnom ispravom, koje je stiglo sinoć redovnim večernjim letom iz Istanbula, upućeno je na detaljan pregled i pregled prtljaga, navodi se u saopštenju makedonske carine, piše Blic.

Foto: Ministarstvo finansija Severne Makedonije/Carinska uprava

Nakit koji je pronađen

U njegovom koferu i ručnom prtljagu otkriven je razni zlatni nakit upakovan u najlonske kese, uključujući i nakit od belog zlata sa dijamantima sa priloženim sertifikatima.

Osoba, za koju se ne navodi kog je pola, i roba su privremeno zadržani i trenutno se vodi uviđaj, a o slučaju je odmah obavešten dežurni javni tužilac radi sprovođenja daljih istražnih radnji.

- Uprava carina, u okviru svojih prioriteta zaštite društva i bezbednosti građana, snažno je usmerena na borbu protiv kriminala i sprečavanje nelegalne trgovine. U 2022. godini videćemo duplo povećanje broja slučajeva sprečavanja nelegalne trgovine u svim kategorijama u odnosu na 2021. godinu - rekla je direktor Uprave carina Slavica Kutirov na konferenciji za novinare, piše Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading