NAKON PLJAČKI U BATUSU, MEŠTANI STRAHUJU OD SLEDEĆIH POKUŠAJA: Laziće LOPOVI pikirali 5 puta, sve učestaliji upadi razbojnika! (VIDEO)

Autor:

Hronika

20.03.2023

19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pljačkaši sinoć kod Lazića nisu uspeli ništa da ukradu, jer je pljačku sprečio Stefan.

NAKON PLJAČKI U BATUSU, MEŠTANI STRAHUJU OD SLEDEĆIH POKUŠAJA: Laziće LOPOVI pikirali 5 puta, sve učestaliji upadi razbojnika! (VIDEO)

Foto: Kosovo Online

Policajci na KiM

Pljačke srpskih kuća u poslednjih nekoliko nedelja česta su pojava na centralnom Kosovu. Tokom protekle noći nepoznati počinioci obili su i opljačkali kuću Davora Delića, dok je pljačku svog doma sprečio Stefan Lazić iz Batusa, navodi Kosovo online.

Porodica Lazić iz Batusa našla se na meti pljačkaša već pet puta. Ipak sinoć, pljačkaši nisu uspeli ništa da ukradu, jer je pljačku sprečio Stefan Lazić.

Stefan za Kosovo onlajn kaže da je sinoć prilikom povratka iz šetnje čuo lavež pasa, da bi zatim čuo korake lopova kako beže ka susednom dvorištu.

Ističe da brine za svoju bezbednost.

- Ne osećam se bezbedno. Mi se već godinama ne osećamo bezbedno. Ovo nije prvi put da se ovako nešto dešava. Već smo bili na meti pljačkaša. Obijali su nam prodavnicu, butik, ukrali su nam krave, kombi. Sad ne možemo nigde da idemo, ne možemo kuću samu da ostavimo - priča Stefan.

Slađana Lazić dodaje da su pljačkaši sinoć obili prozor od kupatila, ali da ništa nisu uspeli da odnesu.

Sinoć je bio peti put. Prvi put su nas opljačkali 2000. godine, tada su nam odneli kravu i tele, sledeća pljačka je bila 2008. godine tada su nam ukrali kombi, i sve što su našli u šupi, od aparata za varenje, bušilice, čak brašno i pasulj. Takođe, opljačklai su nam i butik, odneli su nam stavri iz butuka, pre dve godine obili su nam prodavnicu. A, sinoć su došli da nam opljačkaju kuću - priča potrešena Slađana.

Kaže da se plaši da ostavi svoju kuću i ode do prodavnice, jer ne zna šta će da zatekne kada se vrati.

- Ovo je strašno. Ne smemo da izađemo iz kuće. Sada je došlo vreme da kada odeš u prodavnicu, ili komšiluk na kafu, kada se vratiš da ne smeš da uđeš u svoju rođenu kuću, jer ne znaš šta te čeka. Ovo je previše - kaže Slađana.

Ona dodaje da su vrlo uznemireni i zabrinuti, kao i da ne gubi nadu da će počinioci biti pronađeni.

Kuća Delića opljačkana dok su bili na slavlju u Srbiji

Kosara, majka Davora Delića, čija je kuća sinoć opljačkana, dok je porodica bila na slavlju u Srbiji, kazala je za Kosovo onlajn da su lopovi razbacali stvari i odneli zlato iz kuće.

- Ne znam tačno šta je odneto. Videla sam da su kutije gde je bilo zlato prazne. Deca nisu kod kuće, čekam da stignu. Teško je, mnogo je teško, nije teško samo kod nas, već svuda - kaže uznemireno baka Kosara i dodaje da su kuću očistile rođake i komšinica.

Danas je porodice Lazić i Delić čiji su domovi bili na meti pljačkaša u pratnji predstavnika sela Batusa Marka Arsića obišla gradonačelnica Ljiljana Šubarić.

Na meti pljaškaša pre dva dana našla se i kuća porodice Mitić iz Lapljeg Sela, dok je tokom prošle nedelje obijena kuća porodice Mirić iz Batusa, kao i porodice Nedeljković iz Preoca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading