OVDE SU SE DOGODILE NEKE OD NAJVEĆIH TRAGEDIJA U BEOGRADU: Tu je nađeno i telo Mateja Periša

Autor:

Hronika

20.03.2023

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogibija troje mladih 2014. godine, o čemu i danas svedoči spomen-ploča, smrt devojke i mladića koji su sleteli u viroviti Dunav, pa čak i telo Mateja Periša koje je isplivalo baš kod Ada Huje.

OVDE SU SE DOGODILE NEKE OD NAJVEĆIH TRAGEDIJA U BEOGRADU: Tu je nađeno i telo Mateja Periša

Foto: ST/Nemanja Pančić

Na Adi Huji događale su se neke od najvećih tragedija u Beogradu, a mnoge od njih dovele su do toga da grad utihne od bola. Pogibija troje mladih 2014. godine, o čemu i danas svedoči spomen-ploča, smrt devojke i mladića koji su sleteli u viroviti Dunav, pa čak i telo Mateja Periša koje je isplivalo baš kod Ada Huje.

Poslednja u nizu ledi krv žilama. Nestanak Nenada Trivkovića (38), Miloša Markovića (37) i Milana Nikolića (36) u subotu veče na Adi Huji, podigao je Beograd na noge i svi koji su u mogućnosti uključili su se u potagu za nestalim mladićima. Sa njima trojicom kobne večeri, na čamcu je bio i njihov prijatelj Mane K. koji se jedini spasao i isplivao na obalu kada im se plovilo potopilo. On je dao izjavu policiji i pružio informacije koje zna, kako bi pomogao da se trojica nestalih što pre nađu, piše Kurir.

POGIBIJA TROJE MLADIH

Jedna od najvećih tragedija svakako je ona iz 2015. godine, kada su troje mladih, Nemanja Antić, Anastasija Stajić i Miloš Janković, poginuli, dok su tri osobe povređene.

Tog kobnog 22. novembra Beograd je utihnuo. Malo ko tog dana nije zaplakao kada je čuo za stravičnu saobraćajnu nesreću.

Foto: Republika

Mesto na kome su nastradali Antić, Stajićeva i Janković

Nesreća se dogodila u 3.43 minuta na Adi Huji kod jednog restorana. Gosti iz restorana, konobari i drugi zaposleni odmah su pojurili u pomoć. Formirali su lanac i iz reke izvukli tri mlade osobe: vozača Dušana Jovanovića koji je tada imao 19 godina, i tek punoletne Milicu Jokić i Luku Višnjića, inače sina novinarke Olje Bećković. Svo troje zadobili su hipotermiju i lakše telesne povrede, piše Kurir.

Do još troje mladih, zarobljenih u BMW, nisu uspeli da dođu... Potonuli su sa skupocenim automobilom u reku...

Beživotna tela Nemanje Antića (18) i Anastasije Stajić (16) iz reke izvukli su ronioci. Miloševo telo bilo je zarobljeno u gepeku automobila, jer kada su krenuli iz provoda, za njega drugde u kolima nije bilo mesta.

Kako se kasnije saznalo, do nesreće je došlo kada je vozač, vraćajući se sa žurke na Dorćolu, sleteo pravo u reku.

- Popio sam 20 rakija od maline u tom kafiću. Ne znam šta se dogodilo, ne znam gde se nalazim - rekao je on tada policiji.

Tragova kočenja nije bilo. Vozač je punom brzinom sleteo u Dunav. Automobil BMW, vredan više od deset hiljada evra, vodio se upravo na Jovanovića iako tada nije imao položen vozački ispit, ni dozvolu. I kod ostalih preživelih putnika iz automobila pronađen je alkohol u krvi, ali su imali manje od vozača.

Porodice i prijatelji preminulih ostali ostali su u šoku. Suze, bol, jauci odzvanjali su njihovim domovima... a i mnogim drugim u prestonici.Ova tragedija potresla je sve, piše Kurir.

PRONAĐENO BEŽIVOTNO TELO MATEJA PERIŠA

Telo mladića, za koje je DNK analizom utvrđeno da je nestali Matej Periš, pronašli su mornari nađeno je 18. maja prošle godine kod Ade Huje.

Telo je nađeno u fazi raspadanja, a našli su ga mornari ujutru oko 9.30 sati.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Mesto na kom je pronađeno telo Mateja Periša

Matej Periš je noć uoči Nove godine trčeći izašao u 01.43 sata iz kluba “Gotik” u Beton hali u Beogradu, pa je preko Karađorđeve i Travničke ulice stigao do Save promenade gde se prema videozapisu restorana vidi kako se približio reci Savi u 01.51 sati.

Čitav slučaj duboko je potresao javnost koja je mesecima neumorno tragala za Splićaninom, piše Kurir.

SLETELI U DUNAV

Muškarac star oko 50 godina i duplo mlađa devojka sleteli su 9. januara 2018. godine u Dunav, nedaleko od mesta gde je troje mladih iz "BMW" četiri godine ranije stradalo, a dvoje bilo ubijeno.

Brzom reakcijom čoveka sa obližnjeg broda koji ih je izvukao na obalu, oni su preživeli, a devojka je kasnije preventivno prevezena u Urgentni centar, piše Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading