(FOTO) KOJI GENIJE! Krijumčario 20.000 LAŽNIH ČOKOLADNIH JAJA!

Autor: Tanjug

Hronika

07.02.2018

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinski službenici su u carinskoj ispostavi Terminal Beograd, zadržali tovar od gotovo 600 kg konditorskih proizvoda zbog sumnje da povređuje pravo intelektualne svojine, saopštila je danas Uprava carina.

Foto: Tanjug/Uprava carina
Lažna jaja koja su zaplenjena na granici

Prekršaj je otkriven u utorak prilikom pregleda kamiona novopazarskih registarskih oznaka, koji je iz Turke dovezao robu za domaću firmu koja se bavi uvozom i distribucijom konditorskih proizvoda.

Detaljnim pregledom utvrđeno je da se u tovaru nalazi više od 22.000 čokoladna jaja "My sweet Pony", "Magic girl" i "Surprise cars".

RepublikaFoto: Tanjug/Uprava carina

Kao i u prethodnim slučajevima, carinici su posumnjali u originalnost žiga na ambalaži, a carinska služba ima obavezu da za svaku robu, za koju se posumnja da je plagijat, prekine carinski postupak i o tome obavesti nosioca prava, odnosno njegovog ovlašćenog predstavnika.

Foto: Tanjug/Uprava carina

Nosilac prava ima rok od 10 radnih dana da podnese Upravi carina pisanu saglasnost da je roba krivotvorena i da saglasnost za njeno uništenje, navedeno je u saopštenju.

Foto: Tanjug/Uprava carina

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading