PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ČETVORICE MUŠKARACA: Terete se da su od štećenog oduzeli 17.500 evra

Autor:

Hronika

20.03.2023

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Bojana G. (27) iz Beograda, kao i trojice Nišlija, Marka M. (34), Branka S. (25) i Miloša B. (23) zbog sumnje da su silom i pretnjama od oštećenog A. DJ. oduzeli 17.500 evra 30. novembra 2022. godine.

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ČETVORICE MUŠKARACA: Terete se da su od štećenog oduzeli 17.500 evra

Foto: ST/N. MANDIĆ

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenima se stavlja na teret da su izvršili krivično delo Razbojništvo u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna zatvora od 3 do 15 godina.

Postoji opravdana sumnja da su okrivljeni po prethodnom dogovoru sa umišljajem zajednički izvršili krivično delo, tako što je Bojan G. 29. novembra pozvao oštećenog A. DJ. mobilnim telefonom, traživši da on proda oštećenom bitkoin u vrednosti od 13.000 američkih dolara.

Potom je sa ostalim okrivljenima dogovorio kako će da ga “odrade”, oduzmu mu novac i podele ga na četiri jednaka dela.

Sutradan je Branko S. sa istog broja i mobilnog telefona poslao poruku oštećenom da se nalazi ispred tržnog centra Galerija kod ulaza 2, pa je oštećeni izašao iz tržnog centra i seo u automobil sa lažnim registarskim oznakama, u kojem je na vozačkom mestu sedeo Branko S, a na zadnjem sedištu Miloš B, dok ih je drugom vozilu na parkingu iza Beogradskog sajma čekao Marko M.

Pošto je Bojan S. krenuo da vozi, Miloš B. je sa zadnjeg sedišta uhvatio oštećenog za vrat i počeo da ga davi, udarajući ga po glavi, a potom su mu se obojica obratila rečima “daj pare, ubićemo te”.

Oštećeni im je predao novac u iznosu od 17.500 evra i mobilni telefon marke “Iphone 12 pro max”, nakon čega su ga okrivljeni izgurali iz vozila u pokretu. A. DJ. je usled toga pao na kolovoz, a okrivljeni su nastavili da se udaljavaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading