TUŽILAŠTVO TRAŽI KAZNU ZATVORA ZA MALOLETNIKA: Podignuta optužnica protiv tinejdžera (17) iz Novog Pazara koji je na pešačkom usmrtio Melisu Zećović

Autor:

Hronika

19.03.2023

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maloletnik je na pešačkom prelazu udario devojčicu koja je od zadobijenih povreda preminula.

TUŽILAŠTVO TRAŽI KAZNU ZATVORA ZA MALOLETNIKA: Podignuta optužnica protiv tinejdžera (17) iz Novog Pazara koji je na pešačkom usmrtio Melisu Zećović

Foto: printskrin/instagram/192_rs, Facebook

Poginula Melisa Zećović u nesreći u Novom Pazaru

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru podnelo je sudiji za maloletnike predlog za izricanje kazne zatvora sedamnaestogodišnjaku koji je na pešačkom prelazu u novopazarskom naselju Mur, udario i usmrtio Melisu Zećović (15), saznaje radio Sto plus.

Njemu se na teret stavlja izvršenje teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Maloletnik je osumnjičen da je 12. decembra prošle godine, rano ujutru, upravljajući “golfom” sa probnom vozačkom dozvolom, na pešačkom prelazu udario devojčicu koja je od zadobijenih povreda preminula.

Osim njega, policija je tada uhapsila i S.Ć. (59) iz Novog Pazara zbog sumnje da je kombijem prešao preko tela devojčice, a potom napustio lice mesta, ne pruživši joj pomoć.

On se sumnjiči da je počinio krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, a Osnovno javno tužilaštvo još uvek nije okončalo istragu u tom predmetu.

Nakon 30 dana provedenih u pritvoru, S.Ć. je pušten na slobodu.

Zbog Melisine smrti, ali i učestalih saobraćajnih nezgoda, građani Mura održali su protestni skup “I naša deca imaju pravo da žive” posle kojeg su lokalnoj samoupravi predali niz zahteva kako bi se unapredila bezbednost saobraćaja kroz to, ali i druga naselja Novog Pazara.

Oštrije kazne

Roditelji dece poginule na pešačkim prelazima, među kojima je i Melisin otac, predali su resornim ministrima zahtev za pooštravanje kazni za prekršaje i krivična dela počinjena u javnom saobraćaju.

Oni traže da vozači, koji počine teško delo protiv javnog saobraćaja, umesto dosadašnjih 48 sati, ostanu u pritvoru do okončanja krivičnog postupka, kao i da se kazna za nasilničku vožnju sa smrtnim ishodom poveća sa 15 na 30 godina zatvora.

Roditelji stradale dece pokrenuli su i onlajn peticiju, koju je do sada potpisalo preko 19.800 građana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading