KOLJAČ SE KRIJE IZA OSTROGA: Sve tetovaže Marka Miljkovića Mesara (FOTO)

Autor:

Hronika

18.03.2023

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optuženi za najmonstruoznije zločine na telu nosi šizofrene poruke, od verskih do satanističkih.

KOLJAČ SE KRIJE IZA OSTROGA: Sve tetovaže Marka Miljkovića Mesara (FOTO)

Foto: E Stock

Marko Miljković Mesar

Marko Miljković zvani Mesar, kojem se sudi za najbrutalnija kriminalna ubistva u Srbiji, prekriven je tetovažama, a svaka od njih ima svoju očigledno šizofrenu simboliku. Međutim, najfrapantnije je da mu je cela leva ruka posvećena pravoslavlju, a pogled na te svetinje ga nikada nije sprečio da ubije bilo koju od žrtava, od kojih je u optužnici protiv njega i njegovog klana, za sada, navedeno sedam.

Ljudi obično tetoviraju simbole koji im izuzetno znače, u koje veruju ili koji ih opisuju. Međutim, to nije slučaj s Markom Miljkovićem, koji je s Veljkom Belivukom, poznatijim kao Velja Nevolja, bio vođa beogradskog ogranka "kavačkog klana", jer on na levoj ruci ima najveću srpsku svetinju, Manastir Ostrog, a u našoj zemlji je poznat kao nemilosrdni koljač. Nevolja i Marko uhapšeni su sa svojom organizovanom kriminalnom grupom u februaru 2021. i sada im se sudi u Apelacionom sudu za najmanje sedam ubistava.

Oskrnavio Svetog Vasilija

Foto: E Stock

 

Može se reći da nekome ko je kasapio ljude nikako ne priliči da na sebi nosi crtež svete kuće Vasilija Ostroškog, jednog od najvećih srpskih svetaca i čudotvoraca, kao i da na taj način vernicima može samo da okalja značenje čuvene svetinje. Štaviše, ime Svetog Vasilija Ostroškog izaziva toliko poštovanja među vernicima, naročito u Crnoj Gori, da se ne izgovara u sedećem položaju, već se obavezno ustane, uz blagi naklon prekrsti i izgovori čuveno: "Slava mu i milost."

Hrist na ruci kojom ubija

Da se Miljković kod tetovaže Ostroga nije zaustavio u skrnavljenju svetinja, govori i drugi crtež na levoj ruci i to, ni manje ni više, nego lik Isusa Hrista.

- Nejasno je šta poručuje tom tetovažom. Da ima neizmernu ljubav prema bogu, pa istom tom rukom reže ljudima grlo? Ili da je njegov najveći vernik, a nijednu božju zapovest nije sledio, već je brojne porodice zauvek obavio bolom koji nikada neće proći - tumači naš izvor blizak istrazi.

Masonskom oku ništa ne promiče

Foto: E Stock

 

Na levoj ruci Mesar ima još jednu tetovažu kojom je izazvao veliku pažnju javnosti. U pitanju je "svevideće oko", kojem, prema simbolici, ne može ništa da promakne, čak ni u snu, a među brojnim tumačenjima najviše se ističe ono koje to oko povezuje sa Satanom. Taj simbol najzastupljeniji je među masonima, koji tvrde da on označava đavola.

Džoker, simbol zla

Foto: E Stock

 

Marko kao da je desnu ruku posvetio tamnoj strani, pa pored lika nekog demona i zabodenog mača, ima i crtež Džokera iz istoimenog filma. Može se reći da se jedino s njim donekle može poistovetiti jer je reč o propalom klovnu koji je nemilosrdno ubio brojne ljude. Međutim, on je to uradio zbog usamljenosti i zasićenosti ruganjem ljudi, što nije slučaj kod Miljkovića, koji je u zločinačke vode stupio nakon uspešnog bavljenja tradicionalnim karateom, kada je na tribinama upoznao Belivuka, a u društvu je bio omiljen momak, dok je Nevoljin otac, još dok je Belivuk bio dečak, majku, baku i sebe razneo bombom na njegove oči.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Sarkovracar

18.03.2023 21:23

Mesar obicna kukavica LAKI APOLON MU POKAZAO STA SU ZENE I STA JE HRABROST

nikita petrovic

18.03.2023 22:10

i šta sa takvim umom raditi to su sklopovi instiktivno aminalni tu nema zgode za pomoći mu