BELIVUKOVI ZLIKOVCI OSTAJU U PRITVORU: Odbijeni svi zahtevi za puštanje iz CZ

Autor:

Hronika

17.03.2023

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje se nastavlja za dve nedelje

BELIVUKOVI ZLIKOVCI OSTAJU U PRITVORU: Odbijeni svi zahtevi  za puštanje iz CZ

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock, starsport

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Branilac Alekse Dunjića tvrdi da je on samo viđen na stadion, ali da nema dokaza o njegovom učešću u otmici silovanog mladića, istakavši da on ne može da ometa nesmetano sprovođenje postupka ukoliko mu se ukine pritvor ili se zameni blažom merom.


- Zamolio bih tužioca ako odbije da kaže koji su razlozi da neko ko je neosuđivan, imao fakultetsku diplomu i ima prijavljeno mesto boravka- rekao je između ostalog advokat Živko Dedović. 


Za njim i advokat Nikola Jerković traži ukidanje pritvora za Milovana Tadića Miksu. 


- Samo zato što je naveo da hoće da izdržava kaznu na drugoj adresi  njemu se produžava pritvor- istakao je Jerković.


I za Aleksu Stošića njegov branilac Sanja Ćeriman tvrdi da je u pritvoru zbog uznemirenja javnosti koja kaže realno i ne postoji. 


- Javnost uopšte ne zna ni ko je on i uznemirenje ne postoji -  rekla je Ćerimanova. 
Molbu za ukidanje pritvora ili zamenu blažom merom za Nemanju Lakićevića  usmeno je potkrepljenu argumentima izneo advokat Dalibor Katančević


- Samo ću vam reći sledeće Nikome nije jasno zašto je Nemanja Lakićević u zatvoru. Imate kao najčvršće dokaze dva svedoka i gde je u njihovim izjavama Lakićević, pa nema ga - kazao je Katančević.


Branilac Vladimira Greka, Dragan Malović navodi da se njegov branjenik u pritvoru suočava sa zdravstvenim problemom izaraženom psorijazom te smatra da bi mu veoma značilo da mu bude ako ne ukinut pritvor, onda bar da bude zamenjen blažom merom. 
Zamenik tužioca Saša Ivanić se protivi molbama i zahtevima za ukidanje pritvora i navodi da je postupak tek u fazi dokazivanja i da i dalje postoje svi razlozi zbog kojih im je pritvor i određen. Advokat Katančević negoduje na Ivanićev osvt na Lakićevića i kaže da on nedopustivo parafrazira, ali sudija opominje da advokat ne može da upada u reč tužiocu i ona se povlači sa većem radi donošenja odluke o zahtevima branilaca.


- Odbijaju se predlozi svih branilaca kao nesnovani- objavila jer sudija posle većanja.


Inače, do sada je iz zatvorskog pritvora pušteno devet pripadnika klana Belivuk- Miljković, tako da pored trojica okrivljenih saradnika i  vođa klana Belivuka i Miljkovića koji su u u pritvorskoj jedinici u Ustaničkoj ulici, još 18 njihovih vojnika ostaje u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu.


Nastavak suđenja zakazan je za 6. i 7. april.    

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading