SASLUŠANA AZRA ZBOG UBISTVA ESKOBARA! Pred sudom potvrdila: Da, bila sam u Beogradu!

Autor:

Hronika

16.03.2023

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po ugovoru o međunarodnom izručenju vlastitih državljana, Šabanović bi mogla biti izručena Srbiji.

SASLUŠANA AZRA ZBOG UBISTVA ESKOBARA! Pred sudom potvrdila: Da, bila sam u Beogradu!

Foto: facebook

Azra Š. umešna u ubistvo Ranka Radoševića Eskobara

Azra Šabanović, koja uhapšena je zbog sumnje na pomaganje i podsticanja u ubistvu Ranka Radoševića (54), poznatijeg kao Eskobar.

U sudu u BiH održano je ročište u ekstradicionom postupku koji je pokrenut nakon hapšenja Azre Š., za kojom je Interpol Beograd raspisao poternicu.

Azra, inače studentkinja iz Brčkog, uhapšena je u Studentskom domu Bjelave u Sarajevu.

Pravosuđe Srbije je potražuje zbog pomaganja u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara, 9. marta ove godine u beogradskom naselju Rušanj.

Foto: facebook, MUP, Nemanja Pančić

Azra Šabanović i Marko Pjanović osumnjičeni za ubistvo Ranka Radoševića Eskobara

"Jesam, bila sam u Beogradu"

Ona je tokom pretresa sudiji rekla da je od kraja februara do marta bila u Srbiji.

- Jesam, do 7. marta sam bila u Beogradu - kazala je i potvrdila da je saznala da je za njom raspisana poternica tek kad je policija u Sarajevu došla po nju na Bjelave, prenosi Avaz.

Advokat Damir Kočo, koji zastupa osumnjičenu, rekao je da odbrana traži da predmet ide u redovnu proceduru. S obzirom na ovo izjašnjenje, od pravosudnih organa Srbije biće zatraženo da podnesu zahtev za ekstradiciju sa svom potrebnom dokumentacijom.

Kako je po poternici zatraženo da se Azri izrekne zadržavanje, to će sudija naknadno odlučiti hoće li studentkinja zadržavanje od 18 dana provesti u zatvoru ili u kućnom pritvoru pod merama zabrane.

Mogla bi biti izručena Srbiji

- Ona je vanredni student, upisala je magistarski, ima dve adrese, u Brčkom i u Studentskom domu na Bjelavama, gde je i nađena. I sama je rekla da je boravila u Beogradu, ali videćemo pod kojim okolnostima. Do dostavljanja zahteva za izručenje predlažemo da se pusti i odredi joj se ili kućni pritvor ili mere zabrane. Azra je dete nepovezano bilo s čim i nema nameru da beži. Ona se nije krila - kazao je advokat Kočo.

Po ugovoru o međunarodnom izručenju vlastitih državljana, Šabanović bi mogla biti izručena Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading