MILE KAPETAN RUKOVODIO ŠKALJARSKIM KLANOM, HRVATIN HLADNOKRVNO SEKAO ŽRTVE - Nije mi bilo muka, lagao bih kad bih rekao da jeste

Autor:

Hronika

16.03.2023

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

MILE KAPETAN RUKOVODIO ŠKALJARSKIM KLANOM, HRVATIN HLADNOKRVNO SEKAO ŽRTVE - Nije mi bilo muka, lagao bih kad bih rekao da jeste

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Danas je u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu nastavljeno suđenje kriminalnom klanu na čijem čelu su Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković zvani Mare Mesar. Članovi ove grupe se terete za sedam ubistava, silovanja, otmice, trgovinu drogom i oružjem.

Na suđenjima pre dve nedelje, kako je najavljeno, prikazani su snimci i fotografije iz optužnice, a svedok-okrivljeni Srđan Lalić imao je priliku i da se izjasni o najbrutalnijim fotografijama koje se nalaze u prepiskama koje su vršene između članova kriminalne grupe Belivuk-Miljković. Nakon njega, trećeg dana ove grupe suđenja počelo je svedočenje i Bojana Hrvatina, koje je nastavljeno u ponedeljak, utorak, pa i danas.

Marko Miljković je nastavio da ispituje svedoka-okrivljenog Bojana Hrvatina koji otkriva sve detalje o organizovanoj kriminalnoj grupi.

Sudija posle pauze opominje Marka Miljkovića da nije smeo da Hrvatinu kaže: "Sram te bilo", i da laže.

Mesaru upšćuje pitanje:  Jeste li se vi Miljkoviću malo odmorili, sredili? Ne možete tako da se ponašate i da vređeate. Ja mogu da vas opomenem, pa kaznim, pa opet. Ne možete tako da govorite okrivljenom sardniku.

Miljković kreće da se prqavdqa, ali sudija kaže da odmah pređe na nastavak ispitivanja okrivljenog svedoka. 

Miljković: Bojane imam na Mitiću još par pitanja: Koje su lokacije bile naše tri ekipe

Hrvatin: Tešić i ja smo bili kod Cecine kuće, druga ekipa kod blagajne, treće odozgo.

Mljković: Ko je vozio kombi?

Hrvatin: Tešić.

Sudija: Kako ste se osećali kad ste prvi put uništavali telo? Mitić je bio prvi slučaj? Nije uobičajeno to raditi?

Hrvatin: Nisam imao utisak da će da mi pozli. Nije mi bilo čudno, nije ostavilo utisak na mene u tom momentu, lagao bih kad bi rekao da jeste. 

Mljković: Prelazimo na Vukićevića. Kad sam počeo da koristim nadimak Sonik?

Hrvatin: Spominjao se Kockica i još jedan sa tim Kockicom, ti si trebao da pronađeš tog drugog i to si prezentovao Stefanu Mandiću sa kojim si se dopisivao.

MIljković: Ko je spojio Sonika i Mandića? Rekao si da je Mandić Kuriku na skaju?

Hrvatin: Ja to ne znam .

MIljković: Za Mileta Kapetana saznaješ od mene?

Hrvatin: Pre posle kad ste krenuli da ga otmete, saznajem da je Mile Kapetan posle ubistva ovih u Atini preuzeo da vodi škaljarski klan. 

MIljković: Ko nas je sačekao u Crnoj Gori?

Hrvatin: Ja to ne znam. Mi smo bili kod Lalića kući i čekamo da vi završite akciju.

Mljković: Jeste li od 12. do 14. spavali kod Lalića? jel idete kućama?

Hrvatin: Čekali smo vaš poziv, a ako me pitaš , spavao sam često kod Lalića, ali ne znam tačno za te dane. 

Miljkovoić: Ko je završio sastanak sa Miletom?

Zemo je završio 90 posto oko navatavanja Mileta Kapetana, tako je rekao Budimir. 

Miljković: Ti si spominja da sam ti ja rekao za Kasapa. Kad si saznao da je to 

Hrvatin: Rekao si da je Kasap ubica škaljaraca, u policiji su mi rekli da je to Hodžić. 
Miljković: Kad je uništen doblo i ko je to uradio?

Hrvatin: Dušan Jovanović Giba, Džoni, Dijaz, Milinko , Džoni sa Vračara, Dario Đorđević Dekster  i ja. Uništen je tvoj bmw, uništen kod istog majstora kao i doblo.
Miljković: Ko je kupio doblo?

Hrvatin: Braća Budmir, koštao je oko 4.000 evra.

Miljković: Ko šalje slike Hodžića?

Hrvatin: Ti.

Miljković: Čime je bio prekriven Hodžić, rekao si nekim čaršafom?

Hrvatin: To je slika gde leži prekriven je šarenim čaršafom do glave. 

Miljković: Gde leži? Na podu?

Hrvatin: Na dvosedu krevetu.

Miljković: Kako je obučen?

Hrvatin:Ima i slika gde je izvrnut

Miljković: Kako si zaključio da je mrtav, sa slike ili ste rekli?

Hrvatin: Hvalili ste se na grupi. Hel ga je dobro pogodio , a pričali ste da bi izginuli da to nije uradio jer je bio naoružan.

Mile je bio na zemlji iskrivljen sa cigarom malboro,  iskrivljen i govorili ste da ste ste mu dali i cigaru.

Da podsetimo, Hrvatin je na dva ročišta govorio o svojim neposrednim i posrednim saznanjima. Sudu je na dva ročišta ispričao na koji način je pristupio kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, hijerarhiji u klanu, ubistvu Gorana Veličkovića, Nikole Mitića, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje i Aleksandra Gligorijevića.

U ponedeljak je taksativno opisao ubistva na Krfu i u Atini, a naveo je i ko su izvršitelji zločina. Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu su ubila četvorica muškaraca među kojima je i izvesni Dušan Jovanović. Hrvatin je naveo da je, pored Jovanovića, u toj likvidaciji učestvovao i muškarac čiji je nadimak Giba, Šuškavi, dok je Vlada Vojinović vozio egzekutore na Krf i sređivao ima dokumente. Jovanović, Giba i Vojinović, o kojima govori Hrvatin, prvi put su se spomenuli u vezi ubistva na Krfu.

Hrvatin je, uz ostala ubistva, naveo i ubistvo škaljaraca Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini.

- Što se tiče Atine, Milinko Brašnjović, koji je bio jedan od direktnih izvršilaca, ispričao mi je da su bili uhapšeni par dana ranije i da je Veljko bio ljut, da su nosili maske i da su se dvoumili da li da uđu u restoran jer je bilo kamera. On je objasnio da je ušao i rekao "Kalispera". Video je da nisu za stolom za kojim je trebalo da sede Dedović i Stamatović, ali ih je video za drugim stolom i da nisu obraćali pažnju. Rekao je da je on pucao u Dedovića, a da je Lainović (Ljubomir) prišao i pucao u Stamatovića, koji je skočio na pištolj.

U utorak je Hrvatin govorio o planu da se ubije Slavoljub Trajković Trajko. On je tom prilikom govorio i o Nebojši Stojkoviću Stojketu koji je, prema njegovim rečima, spasao Trajka od Belivukovog mlina.

Hrvatin je, posle Srđana Lalića, drugi svedok-okrivljeni koji na suđenju decenije iznosi monstruozne dokaze protiv beogradske folijale "kavačkog klana".

Hrvatin se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu od 15 godina priča o zločinima koje su pripadnici ove grupe počinili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading