VLASNIČKI PAS BRUTALNO IZUJEDAO DETE (3) U SIVCU! Mališan imao otvorenu ranu od kapka do uha i 20 šavova!

Autor:

Hronika

16.03.2023

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dete je bilo u poseti baki kada je napadnuto.

VLASNIČKI PAS BRUTALNO IZUJEDAO DETE (3) U SIVCU! Mališan imao otvorenu ranu od kapka do uha i 20 šavova!

Foto: Shutterstock

Trogodišnji Marko J. umalo nije nastradao pre 9 dana u Sivcu kada ga je ispred kuće njegove bake napao i izujedao vlasnički pas rase pulin.

Dete je zadobilo rane na licu, grudima i leđima i završio je u bolnici u Somboru.

Markov otac Branko je istakao da dete ne bi imalo nikakve šanse da preživi da ga je razjarena životinja dohvatila za vrat.

Posetio baku, pa završio u bolnici!

Trogodišnjaka i njeogvog godinu mlađeg brata je baka dovela iz Čonoplje gde inače žive sa roditeljima, ali se incident odmah dogodio po dolasku.

- Čim su njih troje izašli iz automobila, pobesan pas nasrnuo je na našeg starijeg sina. Ugrizao ga je za lice i napravio mu otvorenu ranu od očnog kapka do iza uveta, dugačku 15 centimetara, koja je hirurški zašivena sa dvadesetak šavova - kaže njegov otac za Novosti.

Prema njegovim rečima baka se borila da odbrani unuke od razjarenog psa izujedana je po rukama i nogama.

- Pas je rastrgao zimsku jaknu našeg deteta i možemo samo bogu da zahvalimo što ga nije ugrizao za vratnu arteriju jer bi dete iskrvarilo. Sreća je i što pas nije napao našeg mlađeg sina koji je stajao pored automobila - kaže on.

Govori i da je baka zapomagala upomoć, na šta je u pomoć pritekao komšija i letvom oterao psa koji još uvek nije pronađen.

- Mlađi sin se od tada panično plaši pasa, a stariji, kad ga pitam šta je bilo, neće ništa da priča, samo okrene glavu. To pokazue da je u šoku. Nisam ljut ni na koga i ništa ne tražim, samo želim da mi dete izađe iz bolnice, da se oporavi i da to što pre zaboravimo - kaže otac, napomenuvši da bi vlasnici trebalo da paze da im psi ne izlaze na ulicu, jer bi i druga deca mogu da nastradau.

Prema Brankovim saznanjima, njegovog sina je napao crni mađarski pulin, koіi je pastirski pas. U opisu ove životine se navodi da reague lavežom na svaku nepoznatu osobu, da je druželjubiva, ali, kako ističe Branko, možda je postala agresivna jer je bila maltretirana.

Vlasnici pasa glavni krivci

Milenko Rajić, sekretar Mesne zaednice Sivac, kaže da se u selu vodi stalna bitka sa napuštenim životinama.

- Pre dve-tri nedelje upravo iz Volobine ulice, na poziv ljudi koji tamo žive, ekipa zoohigienske službe KP "Komunalac" iz Kule odvezla je punu prikolicu uhvaćenih pasa u prihvatilište. Glavni krivci što su psi na ulici su vlasnici koji ih puštaju iz dvorišta ili štenad u džakovima odnose u atar, odakle se, kad porastu, vraćaju u selo - rekao je on Novostima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading