HRVATIN UDARIO NA MARKA MILJKOVIĆA: Radoje Zvicer je bio Born na Skaju, ako si lagao - lagao si sebe!

Autor:

Hronika

14.03.2023

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

HRVATIN UDARIO NA MARKA MILJKOVIĆA: Radoje Zvicer je bio Born na Skaju, ako si lagao - lagao si sebe!

Foto: Tanjug/R. Prelić e stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Danas je u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu nastavljeno suđenje kriminalnom klanu na čijem čelu su Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković zvani Mare Mesar. Članovi ove grupe se terete za sedam ubistava, silovanja, otmice, trgovinu drogom i oružjem.

Na suđenjima pre dve nedelje, kako je najavljeno, prikazani su snimci i fotografije iz optužnice, a svedok-okrivljeni Srđan Lalić imao je priliku i da se izjasni o najbrutalnijim fotografijama koje se nalaze u prepiskama koje su vršene između članova kriminalne grupe Belivuk-Miljković. Nakon njega, trećeg dana ove grupe suđenja počelo je svedočenje i Bojana Hrvatina, koje je nastavljeno i juče i danas.

Marko Miljković je nastavio da ispituje svedoka-okrivljenog Bojana Hrvatina koji otkriva sve detalje o organizovanoj kriminalnoj grupi.

MIljković: Da li si nas upoznao sa nekim tvojim prijateljem kumom? 

Hrvatin: Verovatno jesam, moje okruženje je uglavnom kriminalno. 

Miljković: Da li smo imali uvid u tvoje finansije?

Hrvatin: Znali ste sve šta radim za grupu. 

Miljković: Da li si u životu radio neki pošten posao?

Hrvatin: U mladosti jesam, moleraj, sklapanje garnituara i sl.

Miljković:Da li bi dao takvu izjavu da si otišao u pritvor?

Hrvatin: Dao sam izjavu, u pritvoru sam. Ne mogu da pričam šta bi bilo kad bi bilo. 

Miljković: Nisi u pritvoru.Interesuje me kada budeš u pritvoru hoćeš li promeniti izjavu?

Sudija odbija pitanje. 

Miljković: Kakav dogovor smo imali sa Trajkom?

Hrvatin: Provejavao je taj problem, prvo ste se interesovali za njega kad je planiran atentat na Veljka, pa kada si mi pokazivao sliku čoveka sa odsečenom glavom, pričali ste da se radi o nekom Lakiju. Spominjali smo ga kada smo planirali otmicu i ubistvo Šarca. Pričali smo i o Šarčevom saradniku zvali ste ga Salvatore  i trebalo je da ga otresamo i ometlamo.

Miljković: Jel Lalić znao za Salvatorea?

Hrvatin: Ne znam to. Mi smo slikali sumnjive ljude.

Miljković: Interesuje me da li možeš da mi odrediš datum kad si drugom nogom zagazio u grupu, ako si prvom zagazio na rođendanu moje dece.

Hrvatin: To sam rekao. Kad smo radili Goksija

Miljković: Da li si koristio infrastrukturu grupe?

Hrvatin: Pa jesam kad sam uzeo auto zamenski iz rentakara koji su držali Veljko i Struja. To je bilo kad je na mom postavljena kamera za špijuniranje za klan.

Miljković: Kad sam se ja video sa Zvicerom i kako znaš da je to on?

Hrvatin: Kad smo radili Mladena Lazarevića, uplašili su se jer su sreli sa njim. Pričao sam  tada sa Zvicerom na glasovnu poruku i rekli smo mu da Bosanci nisu kompetentni za taj posao. On je mislio da jesu, a pre toga je pobegao jedan. Forvardovao si mi njegove poruke Born je bio, a pre toga si rekao da je Nikita. 

Miljković: Kako se piše Born? I koji je avtar bio? Možda i sada u telefonu imam Borna.

Hrvatin: Ne znam za avatar, a piše se doslovno Born. Ako si lagao da je to Radoje Zvicer, lagao si sebe. 

Hrvatin: Mnogo voliš da lažeš samog sebe, to je katastrofa. Na pripremnom ročištu si rekao da si prijatelj sa Radojem Zvicerom, a sada mene pitaš dal sam siguran da je on bio na skaju na vezi sa tobom. 

Republika

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Miljkovićevi branioci se bune zbog navoda Hrvatina, ali sudija odbija prigovore. 

Miljković: Koji ti je policajac pokazivao fotografije tebi, Nevenko, dašić...ili?

Hrvatin: Ne znam.

Miljković: Kada smo se upoznali, ti i ja?

Hrvatin: 2019. bilo je hladnije vreme. Budmir mi je iznajmio stan na dan kod Slavije i tamo na parkingu sam tebe sa Braćom Budimir prvi put sreo u bmw šest kojom sam se i pre toga vozio. I pre toga su mi rekli da želiš da me upoznaš. 

Miljković: Koje boje je šestica?

Hrvatin: Auto je taman, a unutrašnjost je svetlija. 

Miljković: Kad smo pričali prvi put o krivičnim delima?

Hrvatin: O ubistvu smo prvi put pričali kod tebe kući. 

Miljković: Šta znaš o Kići Markoviću?

Hrvatin: Ti si mi pričao kako ste ga ubili. Ti si hvalisavac. Pričao si za Greka i Mitrovića da su debili, a pred njima si 1.000 puta pričao svašata. Bio sam bliži sa tobom nego sa Veljkom. 

Miljković: Rekao si da smo mi sredili rat među zavađenim grupama na tribini, a to me ne interesuje.  

Hrvatin: Ti si mi rekao da pričam sa Hemijom da se vrate i da budu sa vama na tribini kojom rukovodite. 

Miljković:Gde si bio kad je Kića ubijen?

Hrvatin: U poluotvorenom delu. 

Miljković: Pričao si o nekoj kameri koja je mene i Budmira navodno snimila?

Hrvatin: Ti si mi to rekao da prvo niste videli kameru, ali da ste snimljeni kako glavam virite iz žbunja.Rekao si mi da bi vas imali jedan kroz jedan da su sumnjali u tebe. 

MIljković: Ko je trebalo da ubije Trajka?

Hrvatin: Sa Stojketom iz Rakovice si pričao o tome sa  jer si znao da je Trajko njegov čovek. da se znaju od detinstva. Stojke na kog je u Barseloni vršen atentant. On je branio Trajka da on ne opservira nas ni Veljka.

Miljković: Kad si video Albanca? I kad se preuzimala roba, narkotici od njih?

Hrvatin: Braća Budimir su vodila posao. Ja sam uvek kontaktirao braću Budimir kad je trebalo nekom da prodam  travu. Zarađivao sam soma dva evra za deset kila.

Miljković insistira da dobro izračuna Hrvatin jer se nešto ne slaže, ali svedok okrivljeni završava raspravu rekavši: "Dobro, bolji si matematičar Miljkoviću". 

MIljković zadovoljno klima glavom i kaže da prelazi na pitanja o ubistvu Gorana Veličkovića. 

Sudija određuje pauzu radi odmora u trajanju od 20 minuta.

Da podsetimo, Hrvatin je na dva ročišta govorio o svojim neposrednim i posrednim saznanjima. Sudu je na dva ročišta ispričao na koji način je pristupio kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, hijerarhiji u klanu, ubistvu Gorana Veličkovića, Nikole Mitića, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje i Aleksandra Gligorijevića.

Juče je taksativno opisao ubistva na Krfu i u Atini, a naveo je i ko su izvršitelji zločina. Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu su ubila četvorica muškaraca među kojima je i izvesni Dušan Jovanović. Hrvatin je naveo da je, pored Jovanovića, u toj likvidaciji učestvovao i muškarac čiji je nadimak Giba, Šuškavi, dok je Vlada Vojinović vozio egzekutore na Krf i sređivao ima dokumente. Jovanović, Giba i Vojinović, o kojima govori Hrvatin, prvi put su se spomenuli u vezi ubistva na Krfu.

Hrvatin je, uz ostala ubistva, naveo i ubistvo škaljaraca Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini.

- Što se tiče Atine, Milinko Brašnjović, koji je bio jedan od direktnih izvršilaca, ispričao mi je da su bili uhapšeni par dana ranije i da je Veljko bio ljut, da su nosili maske i da su se dvoumili da li da uđu u restoran jer je bilo kamera. On je objasnio da je ušao i rekao "Kalispera". Video je da nisu za stolom za kojim je trebalo da sede Dedović i Stamatović, ali ih je video za drugim stolom i da nisu obraćali pažnju. Rekao je da je on pucao u Dedovića, a da je Lainović (Ljubomir) prišao i pucao u Stamatovića, koji je skočio na pištolj.

Hrvatin je, posle Srđana Lalića, drugi svedok-okrivljeni koji na suđenju decenije iznosi monstruozne dokaze protiv beogradske folijale "kavačkog klana".

Hrvatin se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu od 15 godina priča o zločinima koje su pripadnici ove grupe počinili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading