RANKA ESKOBARA UBICE JURILE OD PARKINGA, PA IZREŠETALE U KAFIĆU: Radošević iskrvario za 20 minuta, u opasnosti bile još tri osobe!

Autor:

Hronika

14.03.2023

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stefanu Z. i Luki V. na teret se stavlja da su 9. marta 2023. godine oko 11:05 sati na podmukao način lišili života Ranka Radoševića Eskobara.

RANKA ESKOBARA UBICE JURILE OD PARKINGA, PA IZREŠETALE U KAFIĆU: Radošević iskrvario za 20 minuta, u opasnosti bile još tri osobe!

Foto: St/N. Pančić, MUP

Ubijen Ranko Radošević

Ranko Radošević (54) zvani Eskobar juče je sahranjen gotovo u isto vreme kada su osumnjčeni za njegovu likvidaciju iznosili odbranu pred zamenikom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (35) iz Kraljeva branili su se ćutanjem. Nakon njihovog saslušanja sud je raspisao poternicu za dvoje državljanina BiH koji su im bili ločistička pomoć. Sumnja se da su nakon likvidacije pobegli iz Srbije.

U pritvoru se od subote nalazi i maloletnica koja je, inače, i devojka jednog od osumnjičenih. Njoj se na teret stavlja da je učestvovala u namamljivanju Radoševića. Naime, osumnjičeni su Eskobaru nudili automobil za kupovinu. On im je predložio da ga dovezu na pumpu kako bi ga pogledao. Na mesto likvidacije došli su "golfom 4". Njega su ukrali u Kraljevu, piše Telegraf.

Istraga

Podsećanja rad, Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je juče istragu protiv četiri osobe osumnjičene za učešće u ubistvu Radoševića u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj 9. marta ove godine.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija istraga je pokrenuta protiv Stefana Z. iz Lebana i Luke V. iz Kraljeva. Protiv još dvoje osumnjičenih, državljana BIH, istraga je pokrenuta zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u pomaganju.

Odbrana

Po nalogu Višeg suda u Beogradu određen im je pritvor kako ne bi uticali na svedoke, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Drugo dvoje osumnjičenih trenutno nisu dostupni pravosudnim organima Srbije. Tužilaštvo predložilo da sud i njima odredi pritvor i da donese naredbu o raspisivanju poternice.

Foto: St/N. Pančić, MUP, Printscreen/Novosti

Ranko Radošević Eskobar

Ubistvo

Naredbom o sprovođenju istrage Stefanu Z. i Luki V. na teret se stavlja da su 9. marta 2023. godine oko 11:05 sati na podmukao način lišili života R.R, koji je usled zadobijenih povreda preminuo u 11:32 časova i pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću.

Noseći hirurške maske preko lica, obojica su, kako se sumnja, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili su više projektila u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić. R.R. je pobegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, usled čega je oštećeni pao na pod. Stefan Z. mu je potom prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu.

Takon toga su obojica osumnjičenih pobegli sa lica mesta automobilom marle “Golf 4”, koje su u naselju “Petlovo brdo” zapalili, a potom se odvezli u ranije iznajmljeni stan na Novom Beogradu. Sumnja se da su drugo dvoje osumnjičenih Stefanu L. i Luki V. stvorili uslove za izvršenje krivičnog dela.

Ranko Radošević ubijen je u četvrtak u Rušnju. Juče je sahranjen na Orlovači.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading