SULUDA ODBRANA NASILNIKA IZ MIRIJEVA: Pio sam rakiju iako primam blokatore, nisam je udarao pesnicama

Autor:

Hronika

13.03.2023

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Mirijevu prijavljeno zlostavljanje i mučenje, nasilnik izneo svoju odbranu!

SULUDA ODBRANA NASILNIKA IZ MIRIJEVA: Pio sam rakiju iako primam blokatore, nisam je udarao pesnicama

Foto: Profimedia

Nasilje nad ženom

Po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, od strane PS Zvezdara doneto je rešenje o zadržavanju osumnjičenog P.R. u trajanju do 48 časova, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo Ugrožavanje sigurnosti. 

Nakon što je tužilaštvu dana 13.03.2023. godine dostavljena krivična prijava sa prilozima, postupajući zamenik javnog tužioca je konstatovao da postoje osnovi sumnje da je P.R. učinio krivično delo Zlostavljanje i mučenje na štetu oštećene M.K. te je imenovani istog dana saslušan u prostorijama tužilaštva u prisustvu izabranog branioca, na okolnosti izvršenja tog krivičnog dela.

Kako saznaje Republika, osumnjičeni je dao i zvaničnu izjavu Prvom tužilaštvu koju vam prenosimo u celosti.

- Ja želim da iznesem odbranu u prisustvu izabranog branioca, o svemu čega se sećam. Pre svega želim da kažem da sam ja na terapiji odvikavanja od alkohola počev od 14.11.2022. godine kada sam pod kožu primio blokatore i to sam učinio na Klinici ''Lorijan'' u Beogradu. Dejstvo tog blokatora je trebalo da traje šest meseci, međutim, ja sam to prekršio i napio se na dan kad sam otišao u stan kod svoje devojke M. K. Sa M. K. sam u emotivnoj vezi oko dve godine, s tim što smo tu emotivnu vezu prekidali, a povremeno sam i živeo sa njom u njenom stanu

- U ranim jutarnjim časovima sam došao kod M. K., prvo smo spavali, pa smo se proboduli oko 11 časova pre podne. Čim smo ustali, poovađali smo se, ali ja sada ne mogu da se setim oko čega smo se sporečkali. Zatim sam uzeo flašu rakije koja je bila na stolu. Sigurno sam popio jednu čašu od jednog decilitra rakije i to u jednom cugu i u naredna dva do tri sata popio još dve do tri čaše, a možda i četiri čaše rakije od jednog decilitra i za to vreme nisam ništa jeo. Ne mogu da se setim da sam je udarao, ne sećam se ni kako sam ja zaradio ogrebotine osim što znam da je pukao neki sto pa sam se možda tako izgrebao i sećam se da sam M. K. povukao za kosu, kako bih je sprečio da padne sa simsa, pošto je ona bežala od mene na terasu. Mislim da M. K. nisam udarao pesnicama, nisam je udarao nikakvim predmetom. Kada je policija došla tražili su da uđu u stan, ja sam rekao da nema nikakvih problema, ali nisam mogao da pronađem ključ od ulaznih vrata. Moguće je da je bila svađa između mene i M. K. oko tog ključa - branio se osumnjičeni.

Osumnjičeni P.R. je izneo svoju odbranu, a nakon saslušanja tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog da se prema osumnjičenom odredi pritvor u trajanju od 30 dana, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, budući da je višestruko osuđivan. Takođe, ispitana je svedok oštećena M. K.

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati ostale svedoke, narediti vršenje sudsko-medicinskog veštačenja telesnih povreda, kao i psihijatrijskog veštačenja osumnjičenog, prikupiti materijalne dokaze i preduzeti druge radnje potrebne za donošenje odluke.

Kako Republika nezvanično saznaje, osumnjičeni je više puta osuđivan zbog krivičnih dela sa elementima nasilja,  a jednom i zbog ubistva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading