ŠOK NA GRANICI: NEĆETE VEROVATI ISPOD ČEGA SU SE KRILI OVI LJUDI!

Autor: Republika

Hronika

06.02.2018

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su, u saradnji sa policijom, u proteklih nekoliko dana sprečili još 11 ilegalnih migranata, svi iz Avganistana, da se prevezu u tovarima kamiona preko granice, saopštila je danas Uprava carina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Carina

Na izlazu graničnog prelaza Šid, u ponedeljak je na carinsku kontrolu stigao kamion beogradskih registarskih oznaka koji je prevozio gotovu goveđu kožu iz Srbije za italijansko tržište. Vozač je rekao da sumnja da se u prikolici nalaze ilegalni migranti koji su krišom ušli dok je pravio pauzu.

Kada je radi kontrole prikolica kamiona otvorena, carinici su unutra zatekli naizgled netaknute kartonske kutije sa robom. U jednoj od njih, koja se ni po čemu nije razlikovala od drugih, bila su dvojica mladića iz Avganistana, što nije prvi takav pokušaj migranata da se sakriju.

Ono sa čime se carinici ne sreću baš često jesu žene ilegalni migranti. Takav slučaj zabeležen je 2. februara, na izlaznoj strani graničnog prelaza Horgoš, kada je kamion subotičkih registarskih oznaka koji je prevozio nameštaj iz Srbije ka Rusiji odvojen za kontrolu mobilnim skenerom.

Snimak je pokazao konture koje ne odgovaraju prijavljenoj robi. Pored toga, pronađena je i presečena pa potom lepljena carinska sajla.

U prikolicu kamiona, carinici su među nameštajem, na polici obloženoj folijom od streča, zatekli troje ljudi: dve žene i jednog muškarca iz Avganistana.

Istoga dana, takođe na izlazu graničnog prelaza Horgoš, za kontrolu skenerom odvojena je i hladnjača čeških registarskih oznaka. Vozač, državljanin Republike Češke, izjavio je da se prazan vraća iz Bugarske, te da nema ništa da prijavi za carinsku kontrolu.

Međutim, snimak na skeneru pokazao je ljudske siluete u hladnjači, gde su carinici potom pronašli još šestoro ljudi koji su rekli da su iz Avganistana.

Za protekle dve sedmice čak 44 ilegalnih migranata, mahom Avganistanaca, sprečeno da se na ovaj način domogne Zapadne Evrope, navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading