DEČAK BRUTALNO PRETUČEN U TUTINU: Vršnjaci ga kaznili jer nije hteo da učestvuje u "borbama petlova"

Autor: Republika

Hronika

07.03.2023

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učenici koji su pretukli B. D. (12) saslušani su u policijskoj stanici u Tutinu kao i dečak B. D. žrtva vršnjačkog nasilja.

DEČAK BRUTALNO PRETUČEN U TUTINU: Vršnjaci ga kaznili jer nije hteo da učestvuje u "borbama petlova"

Foto: shutterstock

Vršnjačko nasilje

Dečaka B. D. (12) pretukla su četvorica vršnjaka i nešto starijih učenika OŠ "Rifat Burdžović Tršo" u četvrtak 2. marta, posle nastave, u unapred dogovorenoj tuči, saznaje internet portal RTS-a. Od udaraca po glavi dečak ima hematom, podlive i modrice i trenutno je na kućnom lečenju, kaže majka pretučenog dečaka S. D. (47).

Majka pretučenog dečaka S. D. (47)  kaže da njen sin nije hteo da učestvuje u grupnim tučama i tzv. borbama petlova koje organizuju njegovi vršnjaci i malo starija deca iz drugih razreda OŠ "Rifat Burdžović Tršo" u Tutinu poslednjih meseci. I da je napad na njega bio "kazna" što je odustao od učestvovanja u tuči.

Od udaraca po glavi dečak ima hematom, podlive i modrice i trenutno je na kućnom lečenju, kaže majka pretučenog dečaka. Ona je u strahu od novih napada kada dečak ponovo krene na nastavu.

Foto: shutterstock

 

Dečakova majka kaže da je, dok još nije pokrio lice rukama, dečak video beli predmet kojim ga je napadač udarao.

- Moj sin misli da je reč o bokseru jer su ga udarci veoma boleli - izjavila je dečakova majka.

Policija, s druge strane, nema saznanja da je neko od počinilaca imao neko hladno oružje prilikom napada.

Učenici koji su pretukli B. D. (12) saslušani su u policijskoj stanici u Tutinu kao i dečak B. D. žrtva vršnjačkog nasilja koji je posle lekarskog pregleda u bolnici u Novom Pazaru i sam dao izjavu u policijskoj stanici.

Više javno tužilaštvo je obavešteno o slučaju vršnjačkog nasilja i po nalogu Tužilaštva policijski izveštaj je prosleđen Centru za socijalni rad koji će se nadalje baviti vinovnicima tuče jer je reč o deci koja imaju manje od 14 godina, kako piše RTS.

Kako nisu ni mlađi maloletnici (14-16) ne podležu ni krivičnoj ni prekršajnoj odgovornosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading