EKSKLUZIVNO! NOVE BELEŠKE O SRPSKIM MAFIJAŠIMA: Zašto su zaratili Ljuba Zemunac i Majmun

Autor:

Hronika

04.03.2023

23:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvojica smrtnih neprijatelja Ljubomir Magaš (Ljuba Zemunac) i Goran Vuković Majmun zavadila su se zbog žene.

EKSKLUZIVNO! NOVE BELEŠKE O SRPSKIM MAFIJAŠIMA: Zašto su zaratili Ljuba Zemunac i Majmun

Foto: Privatna arhiva, Printscreen

Ovaj nepoznati detalj otkrivaju službene beleške u čiji je posed došao Srpski telegraf, koje otkrivaju kako je funkcionisalo jugoslovensko podzemlje osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka.

1. PUCAČI IMALI LAŽNE PAPIRE

Izvor: Izveštaj o poseti predstavnika nemačke policije

Informacijom od 16. 11. 1984. izvestili smo o kriminalnoj delatnosti grupe Magaša Ljubomira (Ljube Zemunca) na području SR Nemačke, koja se uglavnom sastoji u ucenjivanju Jugoslovena, vlasnika ugostiteljskih lokala, i nuđenju fizičke zaštite zauzvrat.

Obavestili smo takođe da je 25. 10. 1984. na ulici u Frankfurtu od ove grupe sačekan u zasedi i ranjen navodni Lukić Vlado iz Beograda, dok je navodni Vukadinović, koji je bio s njim u društvu, uspeo da pobegne i vrati se u Beograd.

U saradnji s Interpolom, Lukić je identifikovan kao Vuković Goran (25) iz Beograda, za kojim se traga u našoj zemlji zbog izdržavanja ostatka kazne zatvora od devet meseci zbog telesne povrede, dok je Vukadinović identifikovan kao Petkov Boris (29) iz Beograda, više puta osuđivan zbog krađa i teških krađa.

Nakon ranjavanja Vuković je bio desetak dana u bolnici, a sada boravi kod svoje prijateljice u Frankfurtu.

2. OKLEVAO, PA IPAK NA KRAJU PRIZNAO

Izvor: Izveštaj o poseti predstavnika nemačke policije

Tom prilikom je Vuković nakon dužeg oklevanja izneo da su na njega pucali Savić Slobodan (39) iz Beograda, zadnjih godina boravi u Frankfurtu, i Magaš, kao i još dvojica neidentifikovanih saučesnika. Takođe je izjavio da je njega i Petkova naveo na pripremljenu zasedu Ražnjatović Dragoljub Sreto, zet Magaša.

3. ŠTA ĆE OVA PI*KA OVDE

Izvor: Saslušanje očevica

U Šoškićevom stanu izvor je o ubistvu Ljubomira Magaša čuo različite verzije, i to od lica koja su prisustvovala ovom događaju. Osnov svake verzije je da se radi o planiranoj akciji nemačke policije, a tome u prilog navodi da se u veoma kratkom roku posle ubistva na licu mesta stvorila grupa od 30 nemačkih policajaca u civilu.

O samom događaju navodi da se odigrao prilikom pozdravljanja Magaša s izvesnim Emilom na stepeništu ispred zgrade suda, kada je i naišao Vuković s devojkom. Tada se Magaš obratio Emilu rečima: "Šta će ova pi*ka ovde." Na ovo je Vuković izvadio pištolj i u Magaša ispalio tri metka.

Prema jednoj od verzija, Vuković je prilikom reagovanja nemačke policije na sav glas uzviknuo: "Ja sam agent jugoslovenske tajne policije."

4. SUKOB ZBOG PRIJATELJICE

Izvor: Iskaz Gorana Vukovića nemačkoj policiji

Vuković je izjavio da je najverovatniji motiv pokušaja ubistva svađa koju je tog dana, a i ranije, imao sa Magašem i Savićem zbog pretnji upućivanih od ovih lica njegovoj prijateljici u Frankfurtu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading