UKINUTA PRESUDA MITIĆU ZA UBISTVO U BEVERLI HILSU! Zora Dobričanin: Apelacioni sud je uvažio gotovo sve navode odbrane!

Autor:

Hronika

03.03.2023

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekujem da u nastavku postupka prvostepeni sud postupi po nalogu apelacije i ispita zakonitost dokaza - izjavila je Zora Dobričanin.

UKINUTA PRESUDA MITIĆU ZA UBISTVO U BEVERLI HILSU! Zora Dobričanin: Apelacioni sud je uvažio gotovo sve navode odbrane!

Foto: ST/N. MANDIĆ/facebook.com/printscreen

Apelacioni sud uvažio je žalbe na presudu Darku Mitiću (35) koji je prethodno osuđen pred Višim sudom u Nišu na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora zbog teškog ubistva Miloša Radojkovića (25) u niškom naselju Beverli Hils. Ovo je za  portal Republika.rs potvrdila i njegov advokat Zora Dobričanin Nikodinović.

Apelacioni sud je uvažio gotovo sve žalbene navode odbrane i očekujem da u nastavku postupka prvostepeni sud postupi po nalogu apelacije i ispita zakonitost dokaza - izjavila je Zora Dobričanin Nikodinović za naš portal.

Apelacioni sud  ovim je ukinuo presudu Višeg suda u Nišu i spise predmeta vratio na ponovno suđenje.

Utvrđeno je da su žalbe branilaca bile osnovane i da je  tokom procesa suđenja došlo  do bitne  povrede krivičnog postupka, što je  Dobričanin više puta i naglašavala.

Da  podsetimo, Darko Mitić je osuđen 25. jula 2022. godine pred Višim sudom u Nišu na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora zbog teškog ubistva Radojkovića.

Sud je Mitiću izrekao kaznu od 18,5 godina zbog ubistva, kao i dve i po godine zatvora zbog nošenja oružja, te je jedinstvenom kaznom osuđen na 20 godina.

Foto: privatna arhiva

 

Sačekuša u kojoj je Radojković ubijen dogodila se 20. novembra 2019. godine.

Mitića je teretila čaura koja je nađena pored tela pokojnog Miloša, a na kojoj je nađen njegov DNK trag po analizi Instituta za sudsku medicinu u Nišu.

Odbrana osuđenog je više puta tokom procesa zatražila i da se čaura ponovo veštači u nekoj nezavisnoj laboratoriji, ali to je sudsko veće ranije odbilo.

Zora Dobričanin tada je istakla da smatra da bi se dopunskim veštačenjem potpunije utvrdilo činjenično stanje.

Dodala je da je do sada izvedeni dokazi nisu ubedili da je Mitić ubica.

- Sve vreme predlažem ne samo one dokaze koji su u korist mog klijenta, ponekad i rizikujem ali se ispostavlja da su svi ipak u Mitićevu korist. Jednostavno ne može da bude drugačije jer on nije učinio krivično delo koje mu se stavlja na teret. Dopunskim veštačenjem očekujem da se utvrde činjenice koje bi u potpunosti rasvetlile  delo - rekla je tada Mitićeva braniteljka.

Kako smo već pisali, Radojković je ubijen u sačekuši krajem novembra 2019. godine.

- Te kišne večeri Miloš je došao motorom do kuće i uneo supruzi kese s namirnicama. Kada je izašao napolje, bio je zasut mecima iz pištolja "CZ 99". Na njega je ispaljeno deset metaka, a onaj u grudi je bio koban - podseća izvor.

Darko Mitić je još na početku suđenja, ali i kasnije rekao da on nema nikakve veze s ubistvom i da to on nije učinio. Darko i pokojni Miloš su bili dobri drugari, čak su se i porodično posećivali, a onda je došlo do razlaza bez nekog naročitog razloga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading