UPAO NAORUŽAN U POŠTU U PANČEVU: Pretio radnici pištoljem, pa odneo skoro 400.000!

Autor:

Hronika

27.02.2023

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrao je od radnice "Pošta Srbije" 358.000 dinara nakon što joj je pretio pištoljem.

UPAO NAORUŽAN U POŠTU U PANČEVU: Pretio radnici pištoljem, pa odneo skoro 400.000!

Foto: Shutterstock

Hapšenje, policija hapsi muškarca

M.K. (36) uhapšen je u Pančevu zbog sumnje da je uz pretnju pištoljem od J. K., radnice "Pošta Srbije", ukrao 358.000 dinara. 

Njega je uhapsilo PU Pančevo u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u pomenutom gradu, a na teret mu se stavlja krivično delo razbojništvo, piše Telegraf.

Dežurna zamenica je nakon saslušanja, predložila da se prema M.K. odredi pritvor zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, na osnovu kog predloga je Osnovni sud u Pančevu odredio pritvor M.K.

Ovo je samo jedno i nizu razbojništva u Srbji.

Da podsetimo, beogradska policija traga za razbojnikom koji je 16. februara opljačkao market u Zemunu i tom prilikom čekićem povredio dve radnice. 

Kako se saznaje, žene nisu teže povređene, pisali su tada beogradski mediji.

- Razbojnik je čekao trenutka da žene ostanu same u marketu i ušao pri kraju smene kako bi što više novca uzeo. Kako žene nisu želele da daju pazar on ih je napao čekićem. O razbojništvu je obavešteno i tužilaštvo - kaže izvor upoznat sa istragom.

Istraga je u toku.

Razbojništvo je kriminalno oduzimanje ili pokušaj uzimanja nečega vrednog silom, pretnjom sile ili zastrašivanjem žrtve. Prema opštem pravu, pljačka se definiše kao oduzimanje imovine drugog lica, sa namerom da se osoba trajno liši te imovine, silom ili zastrašivanjem; to je razbojništvo ili krađa izvršena napadom.

Precizne definicije krivičnog dela mogu se razlikovati između različitih nadležnosti.

Razbojništvo se razlikuje od ostalih oblika krađe (poput provale, krađe u radnjama, džeparenja ili krađe automobila) po svojoj suštinskoj nasilnoj prirodi (nasilni zločin); dok su mnogi manji oblici krađe kažnjivi kao prestupi, pljačka je uvek zločin u jurisdikcijama koje prave razliku. Prema zakonu, većina oblika krađe je sudski kažniva, dok je pljačka osudiva na osnovu optužnice.

Iznuđivanje je pretnja da se učini nešto ilegalno ili ponuda da se nešto nelegalno ne učini, u slučaju da se roba ne daje, pre svega korišćenjem reči umesto akcija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading