"ŠKALJARCI" OPET ŽELE DA OSVOJE VELJINU TRIBINU: Mafijaški klan planira preuzimanje poslova "Principa"

Autor:

Hronika

26.02.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narko-biznis Veljka Belivuka i Marka Miljkovića želi da preuzme ekipa Marka Isakovića, njihovog smrtnog neprijatelja.

"ŠKALJARCI" OPET ŽELE DA OSVOJE VELJINU TRIBINU: Mafijaški klan planira preuzimanje poslova "Principa"

Foto: Tanjug/R. Prelić e stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Grupe huligana koje se bave distribucijom droge s južne tribine Partizanovog stadiona ponovo dobijaju opasnog konkurenta. Na tu tribinu pokušava da se vrati Marko Isaković sa svojom ekipom, jedan od smrtnih neprijatelja Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čovek koji je pod zaštitom "škaljarskog klana", nezvanično saznaje Srpski telegraf.

Posle hapšenja kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića rasplamsala se borba za tu tribinu između ostatka Belivukovih "Principa" i nekoliko suprotstavljenih frakcija.

- Interes svih njih je distribucija droge i angažovanje mladih navijača u tom poslu. "Škaljarci" su na tom terenu ostali aktivni, a Isakovićevo "vraćanje u život" to potvrđuje. On se dugo nije eksponirao i sad je procenio da je pozicija suprotstavljenih "kavčana" poljuljana, da je pravi trenutak - navodi dobro obavešteni izvor iz bezbednosnih službi.

I svedoci-okrivljeni u postupku protiv beogradskog ogranka "kavačkog klana" Srđan Lalić i Bojan Hrvatin imenovali su i Isakovića kao neprijatelja. Belivuk je, ispitujući Lalića u sudnici, pitao koga su iz suparničkog klana slike jezivih zločina trebalo da zastraše. Lalić je odgovorio:

- Kimija, Isakovića i Filipa Koraća.

Republika

Foto: pixabay.com/Public

 

 

ZNAMO DA SI U EGIPTU

Bojan Hrvatin je potom, opisujući slanje tih slika neprijateljima, naveo:

- Koraću je poslao poruku, sliku Gorana (ubijenog Gorana Veličkovića Goksija, prim. aut.), gde mu je na leđima pisalo "Korać pi*ka", a onda je obrisao. Posle mu je poslao poruku: "Tik-tak, tik-tak, ti si sledeći", posle čega ga je Korać blokirao.

Hrvatin je dodao da zna da je Miljković sa Goksijevog aparata pisao "navijaču Kimiju i Isakoviću" i da je Isakoviću napisao da zna da je s devojkom u Egiptu, "ali da se ni tamo neće spasti".

Ako je Kimi (Radisavljević) vođa frakcije "Partizanovci", prema Hrvatinovom svedočenju, imenovan kao "navijač", Isaković i Korać nikako nisu iako su kružili oko južne tribine.

Koraćevo ime je u javnost isplivalo posle derbija Partizan-Zvezda 2017, kada je ekipa predvođena grupom splitskih plaćenika koju je organizovao Korać pokušala da otme jug od Belivukove ekipe. U žestokoj tuči deblji kraj su izvukli napadači. Koraća su tada mediji krstili kao "škaljarca" i desnu ruku Luke Bojovića. On je potom nestao iz Srbije, da bi se pojavio u medijima tek kad je pritvoren i osuđen 2022. u Zagrebu zbog falš dokumenata. Protiv njega se u Srbiji ne vodi nijedan postupak.

POBEGAO NA KOSMET

Sa "škaljarskim klanom" povezan je i Isaković. Tačnije, s barskom grupom Alana Kožara i Damira Hadžića, koji su 2020. ubijeni na Krfu. Oni su ga, navodno, sakrili u Crnoj Gori posle bekstva 2011. U oktobru te godine ubijen je Ivan Perović, pripadnik frakcije "Zabranjeni", a Isaković je u prvi mah osumnjičen da je učestvovao u tom zločinu. Pobegao je prvo na Kosmet, a odatle u Crnu Goru. U bekstvu je bio sve do januara 2014, kada je oslobođen optužbi. Sud je zaključio da nije bilo dovoljno dokaza za osuđujuću presudu.

U crnim hronikama njegovo ime osvanulo je 2018. Hicima iz pištolja ranjen je u sačekuši u Ulici Dimitrija Tucovića na Zvezdari, a pre toga je pretučen ciglama. Uspeo je nekako da se sam prebaci kolima do bolnice. Policiji nije otkrio ko ga je napao.

Korać u strahu za život

Filip Korać je u Zagrebu osuđen na uslovnu kaznu i 75.000 kuna globe. Sam je došao u policiju kad je čuo da je na poternici.

Iznoseći odbranu pred sudom, Korać je, kako je naveo Jutarnji list, priznao da je koristio falsifikovani hrvatski pasoš.

- Tvrdi da ga je koristio jer se plašio za život pošto mu je prećeno ubistvom - naveo je izvor Jutarnjeg lista.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading