ZVICER NE ŽALI PARE ZA LALIĆEVU GLAVU: Šef Kavčana planira da likvidira sve svedoke!

Autor:

Hronika

18.02.2023

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radoje Zvicer nudi po milion evra za ubistvo svih pripadnika klana koji su sklopili sporazum s tužilaštvima u Srbiji i Sloveniji.

ZVICER NE ŽALI PARE ZA LALIĆEVU GLAVU: Šef Kavčana planira da likvidira sve svedoke!

Foto: MUP, Printscreen

Radoje Zvicer cilja glavu Srđana Lalića

Odbegli šef "kavačkog klana" Radoje Zvicer saradnicima koji su još na slobodi ponudio je po milion evra za ubistvo svakog svedoka u procesima koji se na Balkanu vode protiv njega i pripadnika ove kriminalne organizacije. Na meti su mu Darko Nevzatović, svedok-saradnik na suđenju koje se protiv "kavčana" odvija u Sloveniji, ali i Srđan Lalić, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, koji su sklopili sporazum s tužilaštvom u procesu protiv grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Beogradu, saznaje portal Republika.rs u dobro obaveštenim krugovima.

Slovenački deo priče je i zvanično potvrđen. U spisima Okružnog suda u Mariboru navodi se da je Milan Vujotić, koji važi za Zvicerovog čoveka od najvećeg poverenja (inače nedavno uhapšen u Istanbulu), preneo saradnicima naređenje šefa "kavčana" da Nevzatića muče i odrube mu glavu jer je počeo da sarađuje s policijom. Dva puta su do sada Kavčani pokušali njegovu likvidaciju, ali ga je spasla policijska pratnja i zaštita kao svedoka.

- Do nas su stigli podaci da se od tog plana nije odustalo. Štaviše, Slovenac nije usamljen na crnom spisku. Svestan značaja iskaza svedoka okrivljenih, Nevzatoviću su pridodati i članovi klana iz Beograda - Lalić, Hrvatin i Spasojević. Naređenje je da se locira mesto gde ih obezbeđuju specijalci i likvidiraju ili u tom objektu ili na putu do Specijalnog suda, gde se odvija proces protiv Belivuka i Miljkovića - navodi izvor.

Naše bezbednosne službe zato preduzimaju posebne mere zaštite ovih svedoka, a posebno Lalića. Mesto na koje je sklonjen čuva se u najvećoj tajnosti. Do suda se prebacuje blindiranim vozilom, ojačanim sa svih strana, a taj oklop nije moguće probiti ni puščanim mecima. Kada se prebacuje da svedoči, formiraju se dve kolone pratećih vozila, koje do Specijalnog suda stižu iz različitih pravaca, pa je tako teže naslutiti u kojoj je on. Takođe, niko iz pratnje ne zna kojim putem će se kolona kretati sve do samog polaska. Ključne tačke područja pokrivene su snajperima.

Bivši obaveštajac Boža Spasić ističe da se svedoci čuvaju na strogo tajnim lokacijama.

- U mafiji postoji to pravilo osvete, tako da je uobičajeno da se ide na direktnu osvetu prema svedoku-okrivljenom Laliću i ostalima, kao i u procesu u Sloveniji. Onda se kreće sa zastrašivanjem porodice i pretnjama. Videli smo da su u Crnoj Gori ubijani očevi, Luki Bojoviću brat u Beogradu i tu se ne biraju sredstva. Nekad se nudi milion evra. Uobičajeno je sada i da se, umesto novca, nudi droga, recimo pet kilograma kokaina. Prvi koji bi dao informaciju o lokaciji svedoka dobio bi adekvatnu nadoknadu - objašnjava Spasić.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Radoju Zviceru na meti svedoce-okrivljeni

On navodi da Zvicer pokušava da likvidira sve koji bilo šta znaju o njemu.

- Međutim, neće mu uspeti, sve dok MUP čuva na sigurnom mestu svedoke-saradnike. Ne mogu da spreče svedočenje, to je ono što je najvažnije, to više ne mogu da kontrolišu - zaključuje Spasić.

Advokat mafije prebačen u kućni pritvor

Advokatu Dejanu Lazareviću ukinut je zatvorski pritvor. Određena je blaža mera kućnog pritvora, uz obavezu nošenja nanogice, preneli su elektronski mediji. Lazarević je uhapšen zajedno s Darkom Šarićem 14. aprila 2022, kao deo Šarićeve organizovane kriminalne grupe, optužene za niz krivičnih dela. Takođe, on je bio advokat Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i još desetak drugih optuženih pripadnika Belivukovog klana, kojima se sudi za sedam teških ubistava, otmice, mučenje, silovanje, prodaju droge i nedozvoljeno nošenje oružja.

Foto: Starsport/ST/Tanjug

Dejan Lazarević branio Belivukov klan

"Kavački" kokain zaplenjen u Belgiji

Belgijska policija zaplenila je četiri tone kokaina u pokrajini Antverpen, a uhapšeno je deset osoba, saopštila je kancelarija lokalnog javnog tužioca. Lokalna policija je u utorak uveče primetila sumnjivu aktivnost u blizini holandske granice kad je nekoliko automobila s holandskim tablicama odlazilo i vraćalo se u Ravels, grad u pokrajini Antverpen, preneo je Brisels tajms.

Policijske patrole uspele su da presretnu jedan od tih automobila, u kojima su se vozila dvojica holandskih državljana. Kasnije su u jednoj kući pronašli još sedam osoba pored kontejnera sa 68 vreća kokaina. Trenutno se ispituje da li je ovo kokain "kavačkog klana", nezvanično se saznaje.

Srbin i Hrvat "pali" s drogom i oružjem

Zagrebačka policija saopštila je da je završena kriminalistička istraga u slučaju zaplene 400 kilograma raznih narkotika u vikendici u Zelini, kada su uhapšeni jedan državljanin Srbije i državljanin Hrvatske. Droga je zaplenjena u iznajmljenoj vikendici, a reč je o raznim vrstama narkotika, uglavnom o marihuani, ekstaziju i spidu, u vrednosti od oko milion evra. Osim droge, pronađena je i manja količina oružja, odnosno kratke puške s prigušivačima s više stotina metaka, kao i kilogram plastičnog eksploziva velike razorne moći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Sarkovracar

18.02.2023 15:10

Ma sta sada place zvicer ostavio ga lalic nema vise parenja