OTKRIVAMO! 6 NAJVEĆIH LAŽI ZVEZDANA SLAVNIĆA: Evo šta je sve izmislio i na koga je svalio krivicu za ubistvo Olivera Jovanovića - SVE ISPLIVALO!

Autor:

Hronika

11.02.2023

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezdan Slavnić, iznoseći svoju odbranu u slučaju ubistva Olivera Jovanovića, ispričao je verziju priče, prema kojoj je on, maltene, bio nevinašce.

OTKRIVAMO! 6 NAJVEĆIH LAŽI ZVEZDANA SLAVNIĆA: Evo šta je sve izmislio i na koga je svalio krivicu za ubistvo Olivera Jovanovića - SVE ISPLIVALO!

Foto: Pixabay.com, Printscreen

Zvezdan Slavnić počinio ubistvo

Portal Republika.rs je u seriji tekstova otkrio gotovo sve detalje o zločinu u takozvanoj crvenoj sobi koja se nalazila u sklopu kluba "Četiri sobe" u Ulici Rige od Fere, a u kojoj je rijaliti učesnik Zvezdan Slavnić ubio Olivera Jovanovića.

Dokumenta pokazuju kako se sve odvilo.

Jedan od ključnih dokaza da je Zvezdan Slavnić, učesnik "Zadruge 6", sa umišljajem i hladnokrvno 7. marta 1998. ubio Olivera Jovanovića bilo je veštačenje pištolja kojim je počinjen zločin.

Uprkos tome, Zvezdan Slavnić, iznoseći svoju odbranu, ispričao je verziju priče, prema kojoj je on, maltene, bio nevinašce. Ipak, dokazi su govorili drugačije.

Ovo je šest najvećih Slavnićevih laži

1. Izmislio da se Uglješa Vlajković držao jednom rukom unazad u visini pasa, kao da ima pištolj, i govorio mu: "Šta ti treba, šta hoćeš sad." Istina je da ga je Zvezdan udario jednom, a kada se ovaj podigao, onda još jednom pištoljem po temenu, od čega se Uglješa onesvestio.

2. Krivicu svaljivao na ubijenog, rekavši da je Oliver krenuo na njega nakon što je on udario njegovog druga Uglješu. U iskazu svedoka M. V., kao i veštaka, utvrđeno je da se žrtva nije pomerila s mesta, već da je samo zamolila da se situacija smiri: "Šta to radiš, nemoj da me ubiješ, molim te!"

3. Tvrdio da nije svesno pucao u Olivera i pravdao se da zna da rukuje pištoljem, ali da mu nije jasno kako je opalio, te smatra da je zato što ga je čvrsto držao u trenutku kad je udario žrtvu. Rekonstrukcija i veštaci su dokazali da je metak u potiljak ispalio svesno i hladnokrvno

4. Lagao da je želeo vlasniku da vrati pištolj, a onda priznao da ga je svakodnevno nosio tri godine

5. Tvrdio da se kaje zbog ubistva, tvrdeći da nije imao motiv pošto žrtvu nije poznavao, ali je svedok potvrdio da je namerno ubio

6. Lagao i da je naskočio i udario Olivera pištoljem u glavu, pa da je prilikom skoka opalio pištolj, a istina je da je samo uperio pištolj i pucao s razdaljine od pet do deset centimetara.

U moru laži koje je izneo pred sudijama, Zvezdan je tvrdio da je nesrećnog mladića ubio iz nehata, odnosno da je pištolj zbrojevka 6,35 milimetara slučajno opalio.

- Mogu da se zakunem da nisam hteo da ga ubijem. Znam da rukujem pištoljem i posle svega što se desilo razmišljao sam kako je pištolj mogao da opali bez moje želje. Verovatno je opalio zato što sam ga čvrsto držao u ruci i zamahnuo da bih njime udario Jovanovića. Od siline udarca sam povukao okidač i došlo je do onoga što nikako nisam hteo da uradim - branio se Slavnić.

Međutim, sudski veštaci, inženjer Milan Kunjadić i prof. dr Miroljub Obradović, srušili su ovaj iskaz kao kulu od karata i trasirali put ka osuđujućoj presudi.

- Zvezdan je izrekao dve krupne laži, pokušavajući da dokaže da se radi o ubistvu iz nehata. Naime, dr Obradović je detaljno izneo rezultate obdukcije Oliverovog tela i u nalazu naveo da na telu pokojnika nisu nađene nikakve povrede ni na glavi ni na telu, a koje bi, u svakom slučaju, morale da budu vidljive ukoliko je okrivljeni govorio istinu, odnosno da ga je udario pištoljem ili rukom u kojoj je držao oružje - piše u dokumentima u kojima se citira nalaz.

Evo šta se dešavalo kobne noći u crvenoj sobi

- Zvezdan sa svojom ekipom oko jedan po ponoći 7. marta 1998. dolazi u klub "Četiri sobe"

- smeštaju se u "crvenu sobu", rezervisanu za goste iz sveta kriminala

- tu zatiču Uglješu Vlajkovića i Olivera Jovanovića u društvu dve devojke, koje se slobodnije ponašaju i međusobno ljube

- Slavnić im se nabacuje, šalje im piće, ali ga one ignorišu

- besan zbog odbijanja, okomio se na Vlajkovića

- kada su izašli ispred kluba, dvaput udara Vlajkovića, a potom Jovanoviću, koji apeluje da se situacija smiri, hladnokrvno ispaljuje hitac u potiljak

- opipava mu puls i beži, predaje se policiji kada je saznao da je Oliver preminuo posle 11 dana u komi.

Kako je ranije pisao portal Republika.rs, Zvezdan Slavnić, koji je u klubu "4 Sobe" u Beogradu ubio Olivera Jovanovića emotivno je nezrela psihopatski strukturisana ličnost, što pokazuje i dokumentacija do koje smo došli.

Prema našim informacijama, upravo ta okolnost je uzeta kao olakšavajuća kada je sud donosio presudu o zločinu koji se dogodio 7. marta 1998. godine. 

U zastrašujućim ocenama Zvezdanove ličnosti navodi se da je Slavnić dete razvedenih roditelja i da je od jedanaeste godine pripao majci na čuvanje i vaspitavanje. 

- Kao olakšavajuću okolnost sud je uzeo i delimično priznanje okrivljenog, kao i da se nakon Oliverove smrti predao policiji, predao pištolj, ali uzeta je i činjenica da se oštećeni Uglješa Vlajković nije pridružio krivičnom gonjenju - ističe se u dokumentima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading