BESKUĆNIKA U NOVOM SADU UBILI SATAROM! Počelo suđenje teškog ubistva, optužena i jedna ŽENA

Autor:

Hronika

10.02.2023

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnjem glavnom pretresu saslušani su sudski veštaci, psiholog i neuropsiholog.

BESKUĆNIKA U NOVOM SADU UBILI SATAROM! Počelo suđenje teškog ubistva, optužena i jedna ŽENA

Foto: ST/N. MANDIĆ

Policija na terenu

U Višem sudu u Novom Sadu danas je počelo suđenje optuženima da su pre dve godine pijani satarom ubili beskućnika Aleksandra Popovića (34) iz Beograda u napuštenom objektu gde su svi zajedno živeli.

Zločin se, podsetimo, dogodio 30. oktobra 2021. godine u napuštenom objektu gde žive beskućnici u Kineskoj četvrti u Novom Sadu. Na optuženičkoj klupi zbog krivično dela teško ubistvo u saizvršilaštvu, našli su se Miodrag Mikac, Miša Todorović, Željko Milišina i Zorica Dikić.

Na današnjem glavnom pretresu saslušani su sudski veštaci, psiholog i neuropsiholog, čiji je zadatak tokom istrage bio da utvrde da li su okrivljeni u trenutku izvršenja krivičnog dela bili uračunljivi, odnosno da li su sposobni da shvate značaj svog dela i upravljaju svojim postupcima.

Advokat Luka Labus, koji zastupa sestru žrtve objasnio je za Kurir šta se dešavalo na današnjem suđenju.

- Veštaci su utvrdili da su okrivljeni u trenutku izvršenja dela bili uračunljivi, s tim što je uračunljivost kod okrivljenog Mikca bila bitno smanjena, dok je kod ostalih okrivljenih uračunljivost bila smanjena ali ne do stepena bitnog. U svakom slučaju, svi okrivljeni su u trenutku izvršenja dela bili uračunljivi. U ovakvim situacijama, ostavlja se mogućnost sudu da ublaži kaznu, s tim što sud na to nije obavezan - rekao je advokat Luka Labus.

Sud je odbio druge dokazne predloge odbrane i zakazao iznošenje završnih reči za 17.mart.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading