VASPITAČICE IZ VRTIĆA U ZEMUNU NA SASLUŠANJU: Dete u dobrom stanju nakon prijave navodnog silovanja

Autor:

Hronika

09.02.2023

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Beogradu koje je javnost obavestilo "da u ovom slučaju nema krivičnog dela jer deca do 14 godina nisu krivično odgovorna".

VASPITAČICE IZ VRTIĆA U ZEMUNU NA SASLUŠANJU: Dete u dobrom stanju nakon prijave navodnog silovanja

Foto: Profimedia

U Treće osnovno javno tužilaštvo narednih dana biće pozvane vaspitačice iz jednog privatnog vrtića u Zemunu kako bi se utvrdilo da postoji njihova krivična odgovornost u slučaju, navodnog silovanja dečaka (6), piše Telegraf.

Slučaj je policiji u Zemunu prijavio otac mališana kada mu je sin pokazao povrede. On ga nije odveo na pregled već su sami sanirali povrede.

Nezvanično, otac je o svemu obavestio i Upravu vrtića tvrdeći da su mu sina zlostavljala dvojica vršnjaka.

Kako saznaje Telegraf, dete je u dobrom stanju.

Međutim, roditelji tvrde da dvojica dečaka zlostavljaju i drugu decu.

Slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Beogradu koje je javnost obavestilo "da u ovom slučaju nema krivičnog dela jer deca do 14 godina nisu krivično odgovorna."

- Zbog toga je naloženo policiji da obavesti Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu o ovom slučaju i da se preduzmu radnje u cilju utvrdjivanja ima li elemenata krivične odgovornosti vaspitačica u vrtiću. Takođe je naloženo da se izvesti prosvetna inspekcija kako bi preduzela mere iz svoje nadležnosti - kažu u VJT.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Mara i krivi

09.02.2023 17:09

Meni se čini da naši zakoni i nisu toliko loši i glupi ,koliko način na koji razmišljaju oni što treba nešto da reše.Kakve veze ima vaspitačica sa ozbiljnom činjenicom da se u vrtiću nalaze, već negde seksualno zlostavljana deca od strane odraslih. I koja samo projektuju na vršnjacima obrasce ponašanja koje trpe ko zna gde dok pravi počinioc ostaje neotkriven i nekažnjen.Mali su jako da bi bilo sumnje oko toga.