JOVICA VUKOTIĆ LIKVIDIRAN PRE ŠEST MESECI, A SUĐENJE UBICAMA JOŠ NIJE POČELO: Izrešetali ga pred ženom i detetom, Zvicer aktivirao Kavčane!

Autor:

Hronika

08.02.2023

22:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovica Vukotić je ubijen 8. septembra u Istanbulu dok se vozio ka tržnom centru u Bešiktašu.

JOVICA VUKOTIĆ LIKVIDIRAN PRE ŠEST MESECI, A SUĐENJE UBICAMA JOŠ NIJE POČELO: Izrešetali ga pred ženom i detetom, Zvicer aktivirao Kavčane!

Foto: sozcu.com.tr, Printscreen

Radoje Živković i Zdravko Perunović optuženi za ubistvo Jovice Vukotića

Pre tačno šest meseci u Istanbulu je ubijen Jovan Jovica Vukotić (42), vođa "škaljarskog klana", a suđenje optuženima za njegovo ubistvo još nije počelo.

Vukotić je ubijen 8. septembra u Istanbulu dok se vozio ka tržnom centru u Bešiktašu, naočigled svoje trudne supruge Maše M. (24). Dvojica napadača na motociklima otvorili su vatru na automobil a potom pobegli. Ispalili su ukupno pet hitaca u Vukotića. Desetak dana kasnije, uhapšena je grupa crnogorskih i turskih državljana zbog sumnje da su odgovorni za to ubistvo.

U januaru je obelodanjeno da je u Turskoj podignuta optužnica za njegovo ubistvo, kao i da je predata sudu u Istanbulu. Na optužnici se nalazi 16 osoba, uključujući Radoja Živkovića, rođak Radoja Zvicera, kao i Zdravka Perunovića. Optuženima se stavlja na teret ubistvo, formiranje kriminalne organizacije i falsifikovanje dokumenata.

Po izveštajima turskih medija, Tužilaštvo je navelo da je ubistvo Vukotića nastavak obračuna zavađenih klanova iz Crne Gore. Ističe se da su članovi organizacije, u kojoj je bio značajan broj turskih državljana, po upustvu Radoja Zvicera radili na lociranju Vukotića, i da su uspeli da otkriju da boravi u Istanbulu.

Prema drugim izvorima, Radoje Zvicer, odbegli vođa "kavačkog klana", udružio se s mafijašima iz Hrvatske kada je naručio ubistvo vođe Vukotića. Kako su naveli ovi izvori, profesionalnim ubicama iz Turske za Vukotićevu glavu isplaćeno je čak 1,7 miliona evra, od čega su Zvicer i hrvatski mafijaši obezbedili po 850.000.

Vukotić je bio oprezan, znao je da mu Zvicer i Hrvati rade o glavi, ali je bio uveren da ovi neće moći da ga lociraju u Turskoj.

- Operisao je uši, zategao lice i uklonio mladež. Nije živeo u nekoj luksuznoj vili, kako ne bi bio upadljiv, ali se čuo skoro svaki dan sa svojim najbližim rođacima i prijateljima. Međutim, pred ubistvo kao da je predosetio neko zlo. Noć pre likvidacije požalio se jednoj prijateljici preko telefona da sluti svoju smrt - rekli su ranije izvori portala Informer.rs.

Foto: sozcu.com.tr

Ubiien Jovica Vukotić

Vukotić imao dve žene, s kojima je dobio po dvoje dece. Sa prvom suprugom Dubrovčankom I.V., iz ima dva punoletna sina, a od nje se razveo 2012. godine. Posle veza sa starletma i pevačicama, uplovio je u vezu sa Mašom, koja je rodom iz Brusa. Ona se porodila ubrzo nakon njegovog ubistva, a sa njom ima dve male devojčice. Prema izvorima, Maša M. se prethodno zabavljala sa Alenom Kožarom, koji je ubijen na Krfu, sa Igorom Dedovićem.

Sahranjen uz oca na Čevu kod Cetinja

Jovan Vukotić je sahranjen je na groblju u selu Čevo, kod Cetinja, gde je pokopan i njegov otac Veselin Vesko Vukotić (69), koji je ubijen 2019. u obračunu dva zavađena kotorska kriminalna klana. Veslinov ubica i njegov saučesnik još nisu nađeni. Ubica je ispalio šest hitaca Vukotiću u grudi.

Sahrana Jovana Vukotića protekla je uz velike mere bezbednosti, uz prisustvo porodice i prijatelja. Na sahrani nije bio Igor Vukotić, rođeni Jovanov brat, koji je 11 godina u bekstvu.

On se, inače, nalazi na crvenoj Interpolovoj poternici zbog sumnje da je organizovao više likvidacija. Dovodi se u vezu sa raznim krivičnim delima, najviše švercom narkotika iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, mada, konkretnih dokaza uz pomoć kojih bi se eventualno smestio iza rešetaka nema. Ono što je poznato, jeste da se protiv njega vodi istraga zbog navodnog pokušaja ubistva dvojice pripadnika suparničkog "kavačkog klana", Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading