MLADIĆ UMRO NAKON UDARCA MILOVANA TADIĆA: Doktorka se o njegovoj krivici izjašnjava u aprilu!

Autor:

Hronika

06.02.2023

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Enigmu da li je Milovan Tadića Miksa, kome se sudi i kao članu kriminalnog klana Belivuk–Miljković, udarcem nogom u stomak u decembru 2015. ispred noćnog kluba „Tilt" u Beogradu usmrtio gosta kluba Slobodana Vukića, razrešiće superveštačenje koje će biti prezentovano u Specijalnom sudu 11. aprila.

MLADIĆ UMRO NAKON UDARCA MILOVANA TADIĆA: Doktorka se o njegovoj krivici izjašnjava u aprilu!

Foto: e stock

Milovan Tadić Miksa

Svoje mišljenje koje će na kraju i biti najznačajnije za sud daće dr Tatjana Atanasijević ispred sudsko-medicinsko odbora koji je veštačio u ovom slučaju.

Shodno izveštaju veštaka sud će odmeriti kaznu optuženom Tadiću. Prethodno on je po oborenoj presudi bio osuđen na pet godina zatvora. 

Super veštačenje je naloženo posle sudjenja u julu kada je saslušan kao stručni savetnik odbrane dr Slobodan Savić. 

Prema Saviću, koji je inače radio i obdukciju Vukića  do smrti nisu dovele ni citokinska ni kateholaminska oluja, kako su to u odvojenim izveštajima zaključili veštaci iz Novog Sada i Niša, već stanje teške alkoholisanosti. Savić osporava oba veštačenja koja se, iako su suprotna u izveštaju, poklapaju u najbitnijoj tezi - da Vukić ne bi preminuo da nije bilo povrede koju mu je Tadić naneo.

Savić je na zaprepašćenje Vukićevih roditelja izjavio da je alkohol uz lekove koji su primenjeni tokom Vukićeve operacije i oporavka doveo do oštećenja vitalnih centara u mozgu, pa do prestanka rada srca i pluća i nastupanja smrti.

Savić je rekao i da se sve povrede koje je Vukić kritične noći zadobio, i pojedinačno i ukupno, mogu oceniti kao laka povreda, koja ne može dovesti do smrtnog ishoda. Savić je rekao i da se prva dva veštačenja nikako ne mogu usaglasiti, jer su potpuno suprotna. Veštaci sudske medicine iz Niša i Novog Sada složili su se da Vukić ne bi preminuo da nije bilo povrede koju mu je Tadić naneo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading