NA SUĐENJU KLANA VELJE NEVOLJE POJAVILA SE MISTERIOZNA ŽENA: Tajnim šiframa htela optuženom da otkrije sve, a onda je straža hitno reagovala

Autor:

Hronika

03.02.2023

22:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi detalji iz sudnice Specijalnog suda u Beogradu. Šta se dešavalo dok je trajalo ispitivanje svedoka saradnika Srđana Lalića?

NA SUĐENJU KLANA VELJE NEVOLJE POJAVILA SE MISTERIOZNA ŽENA: Tajnim šiframa htela optuženom da otkrije sve, a onda je straža hitno reagovala

Foto: AP/Darko Vojinović

Drugi deo suđenja bio je dosta napetiji, jer su se u više navrata advokati verbalno sukobljavali. Advokatica Miljana Perendija je objašnjavala kolegi Petroviću da pitanja o planiranju atentata na predsednika nemaju nikakve veze sa sudskim procesom, i ako ima pitanja da to budu vezana za optužnicu. Kada je on nastavio da ispituje njena reakcija je nasmejala sve u sudnici, jer se prekrstila aludirajući tim gestom da pitanja kolege nemaju blage veze sa optužnicom.

Takođe, u tom trenutku, Marko Miljković pokazivao je u pravcu svog branilaca da ne postavlja ta pitanja gestikulirajući rukom "da li si ti normalan". Na to su se u istom trenutku nasmejali i vođa klana Veljko Belivuk i njegova desna ruka Marko Miljković, zvani Mesar.

Nakon pauze koju je odredila predsednica suda od trideset minuta u boks za publiku ušla je i rodbina okrivljenih, a svima je za oko zapala žena tamne crne kose. Na sebi je imala crnu bundu, a sedela je nedaleko od stakla u drugom redu. Ona je sve vreme pokušavala gestikulacijom da preko stakla komunicira sa okrivljenim Nemanjom Lakićevićem. Kada ju je ugledao nimalo mu nije bilo prijatno, te joj je konstantno odmahivanjem ruke jasno stavljao do znanja da napusti suđenje, ali ona uprkos tome, sve vreme sedela je i pomno sušala šta priča svedok saradnik Srđan Lalić. Lakićević u više navrata okretao se u levu stranu kako bi pogledao tu ženu, i nastavljajući da joj pokazuje da ode. 

Nakon što su advokati izneli predloge za puštanje,ili ublažavanje kazni optuženima, žena sa crnom kosom koja se nalazila u drugom redu, prešla je u prvi, u pravcu Lakićevića i pokušala da sa njim stupi u kontakt. Kada je to uočila pravosudna straža zamolili su je da se pomeri, i da ne nastavlja bilo kakav vid komunikacije sa optuženima. 

U trenucima kada je veće razmatralo predloge za  ublažavanje mera optuženima Miljković i Belivuk su se grohotno smejali i vodili komunikaciju sa ostalim optuženima koji su u navratima komentarisali današnje ispitivanje svedoka okrivljenog  Srđana Lalića. Belivuk je takođe aplaudirao kada je  svedok saradnik Lalić rekao da ima hrabrih sudija koji će voditi ovaj proces, na šta su članovi njegove grupe nasmejali. 

Predsednik suda Vinka Beraha Nikčević, zakazala je novo ročište, a ono će biti održano 20, 21, 23. i 24. februara. 2023. od 09.30. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading