ZVICER VELJI NEVOLJI I MARKU MESARU DAO 50.000 EVRA DA STANU NA NOGE! Evo i ko je štitio zloglasni klan! LALIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU!

Autor:

Hronika

03.02.2023

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženima za sedam ubistava, silovanje, otmice, trgovinu drogom i oružjem.

ZVICER VELJI NEVOLJI I MARKU MESARU DAO 50.000 EVRA DA STANU NA NOGE! Evo i ko je štitio zloglasni klan! LALIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU!

Foto: Ilustracija: Republikak.rs, Starsport, E-stock

Radoje Zvicer, Veljko Belivuk, Marko Miljković

Advokat Vlada Petrović ispitivao je svedoka Srđana Lalića.

Vlada Petrović: Da li su imali pomoć nekoga sa strane, ko je štitio klan?

Lalić: Oni su pričali da Radoje Zvicer ima dobre kontakte u stranim službama. 

Vlada Petrović: Da li se planiralo i ubistvo članova porodice predsednika Aleksandra Vučića?

Lalić:  Nemam saznanja, možda je bilo priča.

Ivan Ninić, zastupnik porodice ubijenog Gorana Mihajlovića, jedne od žrtava ovog klana postavio je pitanja svedoku okrivenom Srdjanu Laliću vezana za razna nerešena ubistva. 
 

Ninić: Objasnili ste šta znate o ubistvu na šinama, jel vam je poznato kako je došlo do ishoda postupka?

Lalić: To je nama delo predstavljeno kao neviđena sposobnost Marka Miljkovića koji je prvo bio u bekstvu i sam se vratio i predao se. Bio je siguran u ishod i zato se predao. Zvicer im je po izlasku iz zatvora dao 50.000 evra da stanu na noge. Veljku i Marku.

Ninić: Neredi klub Komitet?
Lalić: Nisam  bio u zemlji.

Ninić: Ubistvo Vladimira Cvijana i Olivera Ivanovića.
Lalić:  Ne znam o tome ništa, ali znam da su oni plasirali priče da bi se branili. Da padne vlast i dođe neko drugi. Njihova strategija odbrane je bila osmišljena da udaraju na politički vrh i i dalje je takva. Dejanu Lazareviću sam govorio da ne pucaju iz te puške, ali oni nisu odustali. 

Ispitivanje Ivana Ninića prekinula je sudija kazavši da govori o ubistvima koja nisu predmet optužbe, i najvaila je šta će se desšavati u nastavku suđenja, na sledećem ročištu.

- Prikazaćemo određenu foto dokumentaciju sa stadiona, Livadica, i tako dalje koju će komentarisati. 

Veljin telohranitelj i konobar molili za puštanje iz pritvora: Surovi Miksa umalo i zaplakao

Pred kraj današnjeg ročišta advokati su tražili ukidanje pritvora za šestoricu okrivljenih  ili zamenu pritvora blažom merom. 

Branilac Aleksandra Vučeljića, prvi je tražio da se ukine pritvor njegovom branjeniku, a zatim je Sanja Ćeriman predložila isto za Aleksu Stošiću. 

Blaže mere od pritvora su zatražili danas još i advokati Alekse Dunjića, Aleksu Šejića, Vladimira Greka i Milovana Tadića Mikse koji je i sam zatražio reč da bi molio sudiju za pogodnost.

Na navedenoj adresi ja ne živim, ja sam oduvek živeo sa svojom majkom, tu mi sada živi vanbračna supruga sa mojim sinom. Moja porodica trpi u svakom smislu i molim vas da to uzmete u obzir - rekao je Miksa koji je inače ranije višestruko osuđivan.

Tužilaštvo se izjasnilo da se protivi puštanju okrivljenih iz pritvora jer i dalje postoje isti razlozi zbog kojih je i određen, a sud je odbio sve zahteve i odlučio da svi ostanu u pritvoru do daljnjeg.

Nastavak pretresa zakazan je za 20. februar, ali i još tri dana u istom mesecu 21, 23.  i 24. februara sa početkom od 9 i 30 sati, sva četiri dana. 
 

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading