KAD NIJE DOŠAO NA SAHRANU, ZNALI SMO DA "NEŠTO NE ŠTIMA"! Prijatelji ubijenog vlasnika menjačnice u Novom Sadu prvi posumnjali na Bojana!

Autor:

Hronika

03.02.2023

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za ubistvo vlasnika menjačnice Jovana Janićijevića (47) osumnjičen je Bojan Jovičić (44).

KAD NIJE DOŠAO NA SAHRANU, ZNALI SMO DA "NEŠTO NE ŠTIMA"! Prijatelji ubijenog vlasnika menjačnice u Novom Sadu  prvi posumnjali na Bojana!

Foto: Facebook

Facebook

Jovičić je u Novom Sadu bio poznati ugostitelj, a spekuliše se da je zapao u kockarske dugove, te da bi to mogao da bude motiv.On je uhapšen na nemačko - austrijskoj granici.

Prijatelji pokojnog Janićijevića kažu da su već posle par dana posumnjali da je u čitav slučaj upleten Jovičić i da su pokrenuli "internu istragu".

- Naš Jole je bio duša od čoveka. Uvek je bio spreman da pomogne i da nekome da novac na zajam ukoliko je trebalo. Priče da je bio zelenaš nisu istinite. Nikada nije davao novac "na kamatu". Uvek je to bilo onako, prijateljski, pa kada vrati. Budući da je dugo radio "na crno" svi smo ga savetovali da svoj biznis uvede u legalne tokove te je letos otvorio menjačnicu. Pre toga, bio je vrlo obazriv i radio je samo sa poznatim ljudima ili sa ljudima za koje su mu prijatelji garantovali pogotovo kada su veće sume novca u pitanju. Upravo zato smo od starta sumnjali da je u čitav slučaj upleten neko koga je on poznavao. Budući da se i mi svi manje - više poznajemo, praktično smo organizovali kao neku internu istragu ne bi li što pre identifikovali ubicu i sve informacije smo delili sa policijom - rekao je za "Blic" prijatelj pokojnog Jovana Janićijevića.

Kada nije došao na sahranu, shvatili smo!

Menjčai su međusobno razmenjivali informacije i prisećali se kome bi mogao da pozajmi novac.

- Među brojnim imenima pojavilo se i ime Bojana Jovičića na kojeg su mnogi od nas i zaboravili. Posle smo sklapajući kockice shvatili da je on jedan od retkih koji je u početku menjao velike količine novca ali da je vremenom počeo da pozajmljuje od mnogih i sve teže da vraća dugove jer se odao kocki. Zatvorio je dva lokala brze hrane i potpuno zaglibio u dugove zbog kocke a onda su neke kolege se setile da ga je u poslednje vreme Jovan pominjao kako ga je zvao i tražio novac. Naravno da mu je pomogao jer je naš Jole bio takav a Bojan se pozivao na staro prijateljstvo za koje ne znamo da li se održalo i da li su se njih dvojica družili i dalje od kada je Bojan propao jer su ga mnogi od nas izbegavali - objašnjava sagovornik.

Kaže da su tada shvatili da bi to mogao biti Bojan koji je ili tražio još novca od Jovana ili ga je planski namamio u tu zabit gde ga je ubio da bi ga opljačkao.

- Najveću sumnju kod nas izazvala je činjenica da nismo mogli da ga pronađemo. Zvali smo ga, raspitivali se gde je, a kada se nije pojavio na sahrani znali smo da tu nešto "ne štima" i to smo rekli nekim našim izvorima u policiji. Međutim, zbunilo nas je to što se pojavila informacija da se na snimku na kojem je zabeležen sam čin ubistva navodno kako su nama rekli vidi visok mršav momak. Bojan je bio visok ali krupnije građe. Međutim, posle su neke kolege rekle da su ga sretali u poslednje vreme te da se izobličio, da je dosta smršao i praktično na izgled "propao" – priča prijatelj pokojnog Janićijevića za Blic.

Jovan rekao da ide po novac!

Kako kaže Jovanov prijatelj, sva svoja saznanja podelili su sa policijom, ali im još uvek nije jasan motiv ubistva.

Foto: Facebook

Bojan Jovičić

- Kolaju priče da je Bojan planski došao da ga opljačka a sa druge strane kobnog dana Jovan je rekao kolegama u menjačnici nakon telefonskog poziva da ide po novac, verovatno aludirajući na to da ide da se nađe sa nekim ko mu je dugovao novac. To se još ne zna. Moguće da je neizmireni dug doveo do svađe, pa onda do ubistva a zatim i pljačke. A koliko novca je u pitanju može samo da se nagađa jer koliko znamo, u kolima je nađena određena svota novca. To nas ne čudi jer uvek sa sobom nosimo novac u dve - tri torbice upravo zbog moguće pljačke. Ako dođe do toga, uvek se hvatamo za onu tašnicu u kojoj ima najmanje novca i predamo je bez svađe pljačkašu kako bi izbegli konflikt ukoliko shvatimo da je taj neko fizički jači ili da ima neko oružje a posle sve prijavimo policiji - priča.

Ovu priču Blicu je potvrdio još jedan Jovanov prijatelj koji smatra da je moguće da Bojan kobnog dana nije doneo celu svotu koju je dugovao, te da je zbog toga izbila svađa.

- Strašno mi je i da pričam o tome ali zaključci do kojih smo došli mi kolege vode upravo u tim pravcima. Možda Bojan nije imao dovoljno novca da vrati dug pa je ubio Jovana i iscenirao pljačku da zavara trag. Možda je planirao da ga opljačka jer je znao da Jovan sa sobom nosi dosta novca. Možda i nije bilo duga nego ga je Bojan zvao kao da mu zameni pare pa ga ubio i opljačkao. Ko će to sad znati? Ono što je svima nejasno jeste činjenica da ga je zverski ubio, pa izvukao iz auta i bacio ga u travu a zatim nonšalantno odšetao. Kao da je tu bilo još nečega. Bojan nije imao razloga da bude ljut na Jovana jer mu je ovaj uvek pomagao. Sve to deluje kao neki zločin iz strasti jer ni u stanju totalno pomućene svesti niko ne bi baš tako masakrirao nekoga. Žao mi je našeg Joleta, bio je dobar čovek. Neka mu je laka crna zemlja a nadam se da će policija uspeti da dozna pravi motiv ovog zločina - kazao je Jovanov prijatelj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading