SRBIN UBIJAO BAKE SREDOM: Naš državljanin se tereti za četiri zločina u Nemačkoj!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšeni muškarac (31) u Švebiš Halu pljačkao starice, koje je potom likvidirao u njihovim stanovima.

SRBIN UBIJAO BAKE SREDOM: Naš državljanin se tereti za četiri zločina u Nemačkoj!

Foto: Tanjug/AP, Polizei Aalen

Kraj drame u Nemačkoj! Serijski ubica (31) iz Srbije uhapšen je u utorak, nakon tri godine bekstva. On je osumnjičen za više ubistava starica u Švebiš Halu, a poslednje je počinio prošle srede, na dan kada su i ostale žrtve usmrćene. U tom gradu je živeo neprijavljen, sa suprugom i dvoje dece, a inspektori još ispituju zašto je usmrtio nesrećne bake, za koje se veruje da ih je četiri. Takođe, policija je godinama mislila da je ubica plavokosa žena, sve dok ga sredinom januara jedan deka nije opisao kao crnokosog muškarca.

Istražujući serijska ubistva baka u Švebiš Halu, inspektori su došli do podatka da su sve usmrćene u sredu, pa su to označili kao dan koji je osumnjičeni izabrao za svoja zlodela.

Prošle srede u predgrađu Švebiš Hala, Mihelbahu an der Bilcu, ubijena je baka Gertraute N. (89), a u decembru na drugom kraju grada usmrćena je još jedna starica (77), čije telo je pronašao komšija u njenom stanu.

Uhapšeni Srbin osumnjičen je za oba zločina. Međutim, veruje se da je kriv za još dva ubistva penzionerki iz 2020. i 2022.

Republika

Foto: Polizei Aalen,privatna arhiva

Srbin ubio staricu u Nemačkoj

Njemu su lisice na ruke stavljene u njegovom stanu, u podrumu, u Švebiš Halu. Tamo je živeo sa suprugom i dvoje dece, neprijavljen, a policajcima je rekao da su došli u decembru prošle godine.

Međutim, dokazi govore da se nalazio u tom gradu verovatno tri godine, kada se desilo prvo u nizu serijskih ubistava.

- U oktobru 2020. ubijena je vlasnica pivare Elfrid Huhler (94), a dve godine kasnije, samo 200 metara dalje, usmrćena je i udovica Hajdemari K. (77) u svom stanu. Obema je presuđeno u sredu. Za te slučajeve se još prikupljaju dokazi protiv Srbina, koji je uhapšen u stanu, na 150 metara dalje od drugog mesta zločina - objasnili su istražitelji za nemačke medije.

Srpski državljanin nije pružao otpor tokom hapšenja, a na saslušanju nije hteo da otkrije motiv za svirepe zločine, dok inspektori još ispituju na koji način su bake ubijene.

Republika

Foto: Polizei Aalen,privatna arhiva

Starica koju je ubio Srbin

Takođe, on je osumnjičen i za pljačku jednog penzionera (83), kojem je 17. januara upao u kuću i pretio pištoljem, a to razbojništvo je dovelo do obrta u potrazi za serijskim ubicom.

- Inspektori su do tada imali samo Srbinov DNK, i foto-robot plavokose žene. Međutim, kada su isti DNK pronašli u stanu deke kog je opljačkao, a on im opisao muškarca sa sunčanim naočarima, koji govori "polomljeni nemački", shvatili su da serijski ubica ipak nije žena, kako su drugi svedoci opisivali. Tada su objavili novi foto-robot crnokosog čoveka, koji ih je ubrzo doveo do njegovog hapšenja - zaključuje izvor blizak istrazi.

Panika u gradu

Nemačka policija imala je juče konferenciju za medije, na kojoj je građanima Švebiš Hala poručila da mogu da odahnu jer je serijski ubica konačno iza rešetaka. Naveli su i da nije poznat policiji odranije, kao i da žele da stupe u kontakt sa srpskim vlastima povodom pomoći u istrazi.

- Osumnjičeni nam nije dao nikakve informacije, tako da, za sada, nemamo saznanja o motivu njegovih zločina - saopštio je juče viši javni tužilac iz Švebiš Hala Harald Meri.

Foto: Polizei Aalen,privatna arhiva

Srbin počinio seriju ubistava u Nemačkoj

Sve do njegovog hapšenja penzionerima je upućivan apel da su u velikoj opasnosti, a brat jedne od ubijenih bake je jednom prilikom izjavio za medije: "Uhapsite zver, svi smo u opasnosti." Takođe, predstavnici policije su govorili da takvi zločini nisu uobičajeni za takvo ruralno područje.

Brojni dokazi u kontejnerima

Inspektori su u kontejnerima, pored zgrade u kojoj je živeo Srbin, pronašli brojne dokaze. Takođe, njegovi zločini su u istrazi nazivani "rutinom" i "automatizmom".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
ZZ

04.02.2023 14:48

Nije Srbin nego Rom iz Kovačice