ONE SU NAJSUROVIJE SRPKINJE UBICE: Satarom presudila majci i baki, penzionerku strpala u kofer, majka iz pakla učestvovala u zločinu nad ćerkom!

Autor:

Hronika

01.02.2023

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trenutno u našoj zemlji dve ženske osobe služe najdužu kaznu zatvora. Ana Filipović (42) i Maja Bađikić (28).

ONE SU NAJSUROVIJE SRPKINJE UBICE: Satarom presudila majci i baki, penzionerku strpala u kofer, majka iz pakla učestvovala u zločinu nad ćerkom!

Foto: Privatna arhiva, Facebook

Žene ubice u Srbiji

Apelacioni sud u Beogradu juče je pravosnažno osudio Jelenu Špagović na kaznu zatvora od 30 godina, zbog brutalnog ubistva iz koristoljublja penzionerke Majde Garović (80) u junu 2019. godine.

Tako je potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Špagovićeva osuđena za krivično delo teško ubistvo.

Jelena Špagović inače je ćerka srpskog političara Saše Dujovića. U pritvoru od jula 2019. godine. Špagovićeva je ubila Majdu Garović, deviznu penzionerku, svoju nekadašnju komšinicu iz Zemuna. Motiv je bio dug od 2.500 evra koje je pozajmila od Garovićeve, ali joj novac nije vratila.

Ova presuda nesumnjivo je podsetila na neke od najsurovijih žena ubica koje su hladnokrvno ubijale i zbog monstruoznih zločina dobile najveće kazne zatvora.

Trenutno u našoj zemlji dve ženske osobe služe najdužu kaznu zatvora. Ana Filipović (42) i Maja Bađikić (28) osuđene su na maksimalnu zatvorsku kaznu - 40 godina.

Gledala kako joj siluje i ubija ćerku (3)

Katarina Janković (3) brutalno je silovana i ubijena 17. jula 2005. godine. Život su joj na svirep način oduzeli Mališa Jevtović (48) i njena majka Ana Filipović (42). Trogodišnja Kaja je životom platila iživljavanje Mališe Jevtovića pod budnim okom njene majke. Ova dva monstruma su je odvela u šumu na Zvezdari. Majka Ana je ostala kod obližnje česme. Da puši cigare. Mališa je malenu odveo do napuštene građevine gde je tukao i silovao. Vratili su se kući, a malena je pored njih umirala u najgorim mukama.

Ana i njen partner uhapšeni odmah nakon što je mala Katarina preminula. Tačnije, sve je otkriveno kada su je majka monstrum i njen ljubavnik doneli u Kliničko-bolnički centar "Zvezdara". Tvrdili su da je devojčica pala sa kreveta i da su tada nastale brojne povrede po telu, od kojih je dete preminulo.

Obdukcija je pokazala da je devojčica preminula od rascepa unutrašnjih organa. U zapisniku je takođe bilo navedeno da je Katarina duže vreme bila seksualno zlostavljana.

Oboje su dobili najdužu zatvorsku kaznu po tadašnjem zakonu, a to je 40 godina.

Tačnije, Ana je prva Srpkinja koja je dobila maksimalnu kaznu, ali joj je kasnije smanjena za 3 godine, te je njena "robija" svedena na 37 godina.

U zatvoru u Požarevcu se nalazi već 17 godina, a trebalo bi da izađe 2042, kada će imati 65 godina.

Masakr kod Jabukovca

Foto: instagram.com/Maja Bađikić/Privatna arhiva

Maja Bađikić i Davor Pernić

Maja Bađikić (28) osuđena je 20. aprila prošle godine na 40 godina zatvora zbog četvorostrukog ubistva na salašu nedaleko od Jabukovca.

Davor Pernić osuđen je na 36 godina zbog istog slučaja, četvorostrukog ubistva. Podsetimo, njih dvoje su osuđeni zbog ubistva Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53).

Tokom suđenja je utvrđeno da je Maja izmanipulisala Davora i navela ga na zločin, te je zato i dobila dužu zatvorsku kaznu.

Satarom ubila majku i babu

Glumica Teodora Viktorović, unuka proslavljenog glumca Mihajla Viktorovića, u stanu u Mileševskoj ulici u Beogradu, 2. marta 2015. godine ubila je satarom majku i baku, Ljiljanu i Ivanku Đukić.

Nju je 26. oktorbra 2017. godine Viši sud u Beogradu osudio na 30 godina zatvora.

Sud je prilikom izricanja presude i odmeravanja kazne imao u vidu nalaz veštaka koji su obavili superveštačenje i zaključili da je bila u stanju bitno smanjene uračunljivosti usled dejstva alkohola i lekova.

Ubila taksistu

Olivera Krsmanić prva je žena u Srbiji koja je 2007. bila osuđena na 40 godina zatvora zbog ubistva taksiste Nezira Šišića (46) u aprilu 2005. godine. Odlukom Apelacionog suda njoj je kazna zatvora smanjena na 15 godina.

Taksista je došao na Oliverin poziv, odvezao je do lokacije koju je tražila, a Krsmanićeva je tada izvadila pištolj i pucala mu u potiljak, navedeno je u presudi. Kad je ubila nesrećnog taksistu, Olivera je sela na prednje sedište, nogama ga izgurala iz automobila i njegovim taksijem se odvezla do Guncata.

Tamo joj se pridružio Slobodan Jordanov. Kad su se zaustavili na pumpi u Mojsinju, Jordanov je ubio radnika Zorana Radovića (29), navodi se u presudi Apelacionog suda. Posle drugog zločina zajedno su zapalili Šišićev taksi kako bi uklonili tragove. Međutim, dan kasnije policija ih je identifikovala i pokušala da ih zaustavi u Beogradu. Kad su im policajci preprečili put, Jordanov je zapucao iz automobila i ranio policajca Nenada Jelića. Slobodan Jordanov je osuđen na 20 godina zatvora.

Ubila supružnike iz koristoljublja

7. aprila 2008. godine, Pred tadašnjim Okružnim sudom u Nišu osuđena je u odsustvu državljanka BiH, Magdalena Balać, zbog dvostrukog ubistva Bratislava Manojlovića (42) iz Aleksinca i njegove supruge Gorice Stanković (40) jula 2005. godine u Aleksincu. Na istovetnu kaznu je osuđen i Danijel Dedajić (33) iz Aleksinca zbog podstrekivanja, a sud je ustanovio da je Balaćeva supružnike ubila iz koristoljublja.

Balaćeva posle zločina nije bila dostupna srpskom pravosuđu jer je pobegla u Bosnu i Hercegovinu, pa je za njom raspisana međunarodna poternica, na osnovu koje je u aprilu 2008. uhapšena u Šamcu. Od ekstradicije Srbiji spaslo ju je državljanstvo BiH jer tada ova država nije izručivala svoje državljanje iako su osuđeni i za najteže zločine u inostrastvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading