NASTAVLJA SE SUĐENJE KLANU VELJKA BELIVUKA! Lalić nastavlja svedočenje!

Autor:

Hronika

30.01.2023

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Za ovaj deo pretresa planirana su četiri dana tokom ove radne nedelje u kojima će okrivljeni saradnik Srđan Lalić nastaviti sa odgovaranjem na pitanja optuženih.

NASTAVLJA SE SUĐENJE KLANU VELJKA BELIVUKA! Lalić nastavlja svedočenje!

Foto: St/N. Pančić, Pritnscreen TV Pink, E-stock, Tanjug

Marko Miljković, Srđan Lalić, Veljko Belivuk

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalima kojima se na teret stavljaju sedam ubistava, otmice, trgovina narkoticima, posedovanje oružja, a pojedinima i silovanje, nastavlja se danas pred beogradskim Specijalnim sudom.

Za ovaj deo pretresa planirana su četiri dana tokom ove radne nedelje u kojima će okrivljeni saradnik Srđan Lalić nastaviti sa odgovaranjem na pitanja optuženih.

Na prethodnom ročištu, optuženi Miljković je, posle osam dana, završio sa ispitivanjem Lalića, a novu turu pitanja započeo je optuženi Miloš Budimir, koji će sa time nastaviti danas. Belivuk je, iako kao prvooptuženi ima pravo da prvi postavlja pitanja okrivljenom saradniku, zamolio sud da mu dozvoli da on bude poslednji.

Na prethodnim pretresima, Lalić, koji je sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopio sporazum o svedočenju, na osnovu kojeg očekuje kaznu od 18 godina zatvora, ispričao je, između ostalog, kako je funkcionisala kriminalna grupa. Naveo je i da su im nalozi, ali i droga za preprodaju stizali od Radoja Zvicera, vođe "kavačkog klana". Svedok tužilaštva je Zvicera označio i kao čoveka koji je finansirao svrgavanje vlasti u Srbiji i atentat na predsednika Aleksandra Vučića. Napomenuo je da je za to, prema rečima Belivuka i Miljkovića, Zvicer imao podršku dela crnogorskih službi.

- Zaključio sam da je nabavka snajpera po koji se išlo u Loznicu, bila u svrhu organizovanja atentata na predsednika Vučića - kazao je na poslednjem pretresu Lalić.

Foto: shutterstock

Srđan Lalić

 

- Niko to nije direktno rekao, ali je iz cele atmosfere provejavao takav plan. Inače, za tako nešto, kao i za organizovanje nereda i skupljanje cele te ekipe, znalo bi se samo nekoliko sati ranije, kako ne bi procurilo.

Pored Srđana Lalića, Tužilaštvo za organizovani kriminal je potpisalo sporazume o svedočenju sa još dvojicom pripadnika kriminalne grupe. Tako je u zamenu za 15 godina zatvora na saradnju pristao Bojan Hrvatin. Ukoliko sud proceni da je ispričao sve što mu je poznato o krivičnim delima zloglasne grupe, na 13 godina robije biće osuđen Nikola Spasojević. Ova dvojica će se za pultom za svedoke, pred većem Specijalnog suda, pojaviti nakon što se okonča ispitivanje Lalića.

Prema tvrdnjama TOK, pripadnici Belivukove i Miljkovićeve grupe oteli su i ubili Aleksandra Gligorijevića Pukija, Lazara Vukićevića, Gorana Veličkovića Goksija, Milana Ljepoju, Zdravka Radojevića, Nikolu Mitića i Gorana Mihajlovića. U optužnici se navodi da su ih nakon što bi ih oteli, odvodili u kuću u Ritopeku, nadomak Beograda, gde su ih mučili, a zatim ubijali. Da bi prikrili zločine, njihova tela su komadali i uništavali u industrijskoj mašini za mlevenje mesa. Na početku suđenja, svi optuženi su negirali krivicu.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading