BRAJAN OPLJAČKAO I MRTVOG OCA! Novi detalji istrage ubistva Beograđanke

Autor:

Hronika

22.01.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suprug Ane Volš (39) od porodice sakrio da je Tomas (71) preminuo u Indiji da bi ukrao njegovih milion dolara u kešu, umetninama i drugim skupocenim predmetima

BRAJAN OPLJAČKAO I MRTVOG OCA! Novi detalji istrage ubistva Beograđanke

Foto: Tanjug/AP

Brajan Reza Volš (47), prevarant, lopov i osumnjičeni za ubistvo supruge Ane (39), opljačkao je i mrtvog oca Tomasa Murkrofta Volša III (71).

Da bi tu poharu izveo, od porodice je sakrio da je Tomas preminuo u Indiji 2018. Savim slučajno, ujakovu smrt otkrio je Tomasov sestrić koji je legalni izvršitelj njegovog testamenta, a potom je otkrivena i Brajanova krađa.

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

 

Američki mediji otkrivaju da je vrednost Brajanovog plena koji je počeo da iznosi iz kuće u Halu još dok mu je otac bio živ bila oko milion dolara, u kešu, ali i vrednim slikama Salvadora Dalija i Huana Miroa.

Tomasov sestrić je tek 2019. u razgovoru sa ujakovim prijateljem saznao da je mrtav. Porodica je bila šokirana. Svi su, pritom, već znali da je Brajan izbačen iz testamenta i da je verovatno pokušao da falsifikuje taj dokument. Original je sačuvan jer ga je Tomasov advokat snimio 2016.

Republika

Foto: Instagram/Printscreen

 

 

U međuvremenu, Brajan je pokušao da proda imanje u Halu za 850.000 dolara, iako je procenjena vrednost 710.000 dolara. Pokušao je putem oglasa na internetu da proda i ostale luksuzne predmete iz kuće.

Deo pokradenog novca odmah je potrošio na putovanja i kupovinu poklona za Anu, među kojima je bio i skupoceni maserati. Kad je sud u ostavinskoj raspravi zatražio popis predmeta koje izneo iz očeve kuće, on je odbio da im to da. Utvrđeno je da je samo s Tomasovih bankovnih računa Brajan skinuo 100.000 dolara.

On je, takođe, ranije optužen za prevaru nakon što je 2016. prodao dve lažne slike Endija Vorhola za 80.000 dolara, zbog čega mu je i određen kućni zatvor s nanogicom. U porodičnoj kući je i uhapšen 8. januara, posle nestanka supruge Ane.

Tog dana su mu, da podsetimo, lisice stavljene na ruke pod optužbom za ometanje istrage Aninog nestanka jer je uhvaćen u lažima u vezi s kretanjem po Kohasetu i okolini i kupovinama koje je obavljao pre nego što 4. januara prijavljeno da Ana nije stigla na posao u Vašington.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Potom je, posle analize njegovih pretraga na internetu, dokaza nađenih u podrumu Anine i njegove kuće i u kesama na deponijama u Pibodiju, Abingtonu i Broktonu protiv njega podignuta optužnica za Anino ubistvo, koje se, po svemu sudeći, odigralo 1. januara.

Kriminolozi, psihijatri, sudski izveštači više od dve nedelje se utrkuju po američkim i srpskim medijima ko će prvi otkriti motiv ovog zločina. Da li je Anu ubio da bi prigrabio njenu i zajedničku imovinu, vrednu oko tri miliona dolara, u prilog čemu govori i navedena predistorija s krađom očevog bogatstva, saznaće se, verovatno, tek posle 9. februara, za kad je zakazano sledeće ročište u sudu u Kvinsiju.

Dobio srednje ime po iranskom šahu

Brajanova majka Dajana (80) migrantkinja je u SAD, poreklom Iranka rođena u Teheranu kao Darijana Zarintaš. Darijana ili amerikanizovana Dajana Zarintaš upoznaje po dolasku u Ameriku mladog i perspektivnog doktora, oca Brajana Volša, koji potiče iz ugledne porodice iz Bostona. Oni su ljubav krunisali venčanjem 11. decembra 1971.

Tomas i Dajana živeli zajedno s njenom porodicom, kada ih je 1975. zadesila tragedija. U nesreći je poginuo Dajanin rođeni brat. Dajaninog oca je sinovljeva smrt toliko pogodila da je pokušao samoubistvo. Tomas i Dajana su se razveli posle višegodišnjih razmirica.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Koliki je uticaj Brajanova majka Dajana imala u porodici Volš, govori i podatak da njen sin Brajan ima srednje ime Reza, što je vrlo često ime u Iranu, a takođe i ime poslednjeg iranskog šaha Reze Pahlavija.

NEVOLJEN, ZANEMAREN I "OŠTEĆEN"

Brajan je rođen 17. avgusta 1976. u imućnoj porodici. Majčin život često je opisivao kao miran i povučen, dok je za oca govorio da se "zabavlja s nevažnim poznanicima". Prema rečima dr Titmana, Brajanovog psihijatra, Volš se u ranom detinjstvu osećao veoma zanemarenim, nevoljenim i emocionalno "oštećenim" jer su ga roditelji iskorištavali da bi rešavali svoje nesuglasice.

Kada je Brajan porastao, poslat je u internat na Roud Ajlendu, a zatim se upisao na univerzitet Karnegi Melon u Pitsburgu, u Pensilvaniji. Međutim, u toku druge godine, Brajanovo mentalno zdravlje rapidno se pogoršavalo, pa je napustio školu i prijavio se u centar "Ostin Rigs", psihijatrijsku stacionarnu ustanovu, specijalizovanu za pacijente koji nisu uspeli da naprave pomak u lečenju.

TOMAS SE SUDIO SA MORNARICOM

Tomas Volš je 1977. zatražio otpust iz rezervnog sastava američke mornarice. Nastao je sudski spor jer je ugledni neurohirurg hteo da se posveti karijeri i porodici, a mornarica nije htela da ga pusti.

Kao argumente, Tomas Volš je naveo da su mu se promenila religijska ubeđenja i da je postao protivnik rata, ali je pomenuo i da mu je supruga muslimanka, kao i da je njena porodica doživela tragediju 1975.

ČINJENICE

- Brajan i Ana venčali su se 21. decembra 2015. u Episkopalnoj crkvi Emanuel u Bostonu

- Ana je 2016. rodila njihovog prvog sina Tomasa Murkrofta Volša IV. Ime je dobio po Brajanovom ocu

- Brajanov otac je 21. septembra 2018. preminuo u Indiji

- Ana je 2019. rodila njihovog sina Vilijama Delana Volša III

- Treći sin rođen je 2020

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading