UBIĆU SE AKO ME OSUDE! Brajan Volš pukao u pritvoru - čuvar odmah alarmirao nadležne

Autor:

Hronika

21.01.2023

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuvar ispred sudnice čuo zlokobnu rečenicu optuženog za ubistvo Ane Volš (39) i odmah alarmirao nadležne

UBIĆU SE AKO ME OSUDE! Brajan Volš pukao u pritvoru - čuvar odmah alarmirao nadležne

Foto: Tanjug/AP

Brajan Volš

Nova drama upravo se odigrava u Americi. Mere obezbeđenja pritvorenog Brajana Volša (47), optuženog za ubistvo supruge Ane (39), podignute su na najviši nivo posle informacije da je Brajan u teškom psihičkom stanju i da je spreman da presudi sebi.

- Ubiću se ako me osude - navodno je procedio kroz zube dok su ga sprovodili u sudnicu, a to je čuo jedan od čuvara.

Pojedini američki mediji preneli su da je odmah posle čitanja optužnice u Okružnom sudu Kvinsi taj čuvar obavestio nadređene i ceo mehanizam je pokrenut.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

- Njegovo ponašanje sada se prati 24 sata, povećan je broj osoba za nadzor pritvorenika i angažovan je psiholog. Od procene ovog stručnjaka zavisiće i dalji koraci koje će pravosudni organi preduzeti. Ovo se uzima najozbiljnije jer je poznata Brajanova medicinska, psihijatrijska istorija, kao i ozbiljnost optužbi protiv njega - naveo je izvor iz istrage za jedan američki portal.

Mogućnost Brajanovog samoubistva nije isključila ni psihoterapeut Robi Ludvig, govoreći o mogućem motivu ubistva Beograđanke Ane.

- Bio je pod velikim finansijskim pritiskom, veoma ljubomoran i ljut na ženu, što zaista povećava probleme s mentalnim zdravljem. Dakle, povećava depresiju, anksioznost, nivoe besa i u nekim slučajevima dovodi i do samoubistva - navela je ona.

U prilog teze o Brajanovoj nasilnoj prirodi govorili su i Anini prijatelji i poznanici bračnog para.

Ana Volš je jednom već pozivala policiju u strahu da će je Brajan Volš ubiti nakon što je navodno pretio njoj i prijatelju. Pojavile su se i fotografije na kojima se vidi ova majka troje dece s povredama lica iako tada nije bilo potvrde da je njen muž odgovoran. Za te povrede oka ona je navela da su posledica pada.

Republika

Foto: Instagram/Printscreen

 

 

Takođe, u sudskom finansijskom sporu koji se protiv Brajana vodio 2019. i jedan porodični prijatelj ga je opisao kao "sociopatu, ali i veoma besnu i fizički nasilnu osobu".

Tezu o njegovoj nestabilnosti potvrđuje i biografija, promena radnih mesta u kratkom vremenskom periodu, mali broj prijatelja, loše vođenje biznisa i dugovi, kao i katastrofalan odnos s ocem. Drugim rečima, američki analitičari slučaja "Volš" smatraju da takva osoba može da digne ruku na sebe kad shvati da mu je još jedan životni "projekat" propao.

Ako sud uvaži argumente optužnice i pokrene sudski proces protiv Brajana, njegov advokat Trejsi Majner pokušaće, kako je najavila, prvo da obori validnost do sada prikupljenih dokaza i da ga oslobodi. Ako ne uspe u tome, druga alternativa biće Brajanova psihička nestabilnost. U tom slučaju je reč samo o borbi da ne bude osuđen na maksimalnu kaznu, doživotni zatvor, koji Brajana, kako sada stoje stvari, čeka u Masačusecu.

ANINA MAJKA DALA IZJAVU U BEOGRADU

Milanka Ljubičić, majka Ane Volš, bila je u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije na razgovoru povodom nestanka njene ćerke. Kako saznajemo, Milanka je juče dala izjavu i zatražila zvanično neku informaciju o nestanku njene ćerke.

Republika

Foto: Instagram

 

 

- Iako ne rade subotom, zvali su me u 10 časova da popričamo o nestanku mog deteta. Na kraju smo sve stavili i na papir koji sam potpisala i sada očekujem da ću dobiti neku zvaničnu informaciju o Ani - navela je novinarima neutešna majka.

ČITAVA TRAGEDIJA STALA U NEKOLIKO DANA

Brajan nije dugo planirao da ubije suprugu. Na takav zaključak upućuje listing njegovih pretraga interneta na sinovljevom ajpedu. Posle svađe sa Anom 25. decembra u njihovom domu u Kohasetu, on 27. decembra gugla o najboljoj saveznoj državi za razvod.

Nekoliko dana kasnije, odmah posle dočeka Nove godine, on, po svemu sudeći, ubija Anu dok na spratu kuće spavaju njihova tri sina. I tek tada, 2. i 3. januara, gugla teme o uklanjaju tela i tragova zločina, kao i o mogućem nasledstvu udovca.

U samo nekoliko dana prešao je dug put od razmišljanja o razvodu do ubistva, što će možda biti i jedan od aduta njegovog advokata, koji će se u tom slučaju boriti za kvalifikaciju ubistva na mah, koje povlači manju kaznu.

POGLEDAJTE REKONSTRUKCIJU ZLOČINA:

NE SLAŽEMO SE OKO DECE

U poslednjim razmenjenim porukama Ane s majkom Milankom 25. decembra pojavio se mogući motiv zločina.

Kad je Ana pozvala majku da dođe kod nje u Vašington, izgovorila je i rečenicu:

- Brajan i ja se ne slažemo.

Na majčino pitanje: "Oko čega", Ana je odgovorila: "Dece."

Anini prijatelji su posle njenog nestanka već naveli da je Ana htela sa decom da se preseli u Vašington, gde je radila. Brajan je bio protiv toga. Ne treba, međutim, u traganju za motivom zločina isključiti ni veliku finansijsku dobit koju bi Brajan imao od Anine smrti jer bi nasledio u kućama i novcu imovinu vrednu tri miliona dolara, ali ni njegov bes zbog pojave trećeg čoveka u njihovom braku, navodne Anine simpatije iz Vašingtona.

SESTRA PREUZIMA BRIGU O TROJICI SINOVA

Anina majka Milanka najavila je da postoji mogućnost da njena druga ćerka, koja živi u Kanadi, preuzme brigu o trojici Aninih i Brajanovih sinova (2, 4, 6).

- Sud, na kraju, odlučuje o starateljstvu nad decom, ali mislim da će dozvoliti da ih preuzme moja starija ćerka. Aninu decu obožava, svaki dan se čuje s njima otkako se ovo dogodilo da se oni ne bi potresli. Ona ima dvojicu sinova koja su odrasla, već i rade, a u Kanadi ima i veliku kuću, pa verujem da će moći da im se posveti kako treba - kaže potresena majka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading