DEČAK IZ SOMBORA POGINUO NA ISTOM MESTU GDE I NJEGOV OTAC! Vozač odmah posle nesreće otišao kod advokata!

Autor:

Hronika

16.01.2023

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trinaestogodišnjak D.M. preminuo je od posledica povreda kada je na njega naleteo "fijat puntom" A.G. (22).

DEČAK IZ SOMBORA POGINUO NA ISTOM MESTU GDE I NJEGOV OTAC! Vozač odmah posle nesreće otišao kod advokata!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Policija na terenu

Nesreća se dogodila u nedleju popodne u Somboru kada je na dečaka koji je vozio bicikl naleteo mladić koji je vozio automobil pod desjtvom alkohola.

Kako piše "Politika", na istom mestu, u Bezdanu, nastradao je i otac dečaka, takođe od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći.

- Alko testom je utvrđeno da je osumnjičeni A. G. u trenutku nesreće bio u alkoholisanom stanju, odnosno da je imao 0, 97 promila alkohola u krvi. Pravdao se da je alkohol pio nakon nesreće, zbog šoka koji je doživeo. Da bi se utvrdilo da li je ovakva njegova tvrdnja istinita, po nalogu istražnih organa mu je nakon hapšenja, u roku od sat vremena tri puta izvađena krv. Analiza krvi koja je poverena Kliničkom centru Vojvodine danas bi trebalo da bude dostavljena tužilaštvu – kaže sagovornik "Politike".

Republika

Foto: Facebook

Vozač A.G.

Dečak je, prema rečima očevidaca, nastradao na samom ulazu u svoju kuću.

Nastradali dečak je bio u društvu prijatelja koji su mu sa druge strane ulice dovikivali da obrati pažnju i pomeri se sa ulice jer je u susret dolazilo vozilo koje se kretalo velikom brzinom. D. M. je sišao sa bicikla, pomerio se na kolski ulaz ispred svoje kuće i tu čekao da automobil prođe. Međutim, ritam vožnje A. G. je bio takav da je on vozilom udario dečaka. Na mesto događaja odmah su izašle ekipe Hitne pomoći i dečak je prevežen u somborsku bolnicu. Na žalost, preminuo je nekoliko sati kasnije od zadobijenih povreda – navodi naš sagovornik.

A.G. se tereti za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, a od rezultata krvi zavisi da li će delo biti prekvalifikovano i da li će predmet biti prosleđen u nadležnost Višem javnom tužilaštvu u Somboru.

Uzeće se u obzir i činjenica da je A. G. posle izvršenog krivičnog dela pobegao sa mesta nesreće.

Republika

Foto: Facebook

Vozač A.G.

Izvor politike navodi da se on, nekoliko sati nakon udesa, sam prijavio policiji, iako su mediji preneli da ga je uhapsila policija.

Možda najinteresantniji podatak jeste taj što je osumnjičeni A. G. nakon nesreće zaustavio taksi i od vozača tražio da ga vozi kod jednog od najpoznatijih somborskih advokata. Istražni organi veruju da je se on predao nakon konsultacija sa tim advokatom i da ga je on savetovao da se brani tvrdnjama da je pio nakon nesreće – navodi naš sagovornik.

On će sutra biti priveden na saslušanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading