BRAJAN HTEO DA UNIŠTI OČEV TESTAMENT! Želim mu dobro, ali mu ne dam ništa: Evo kako je govorio Volš stariji o sinu

Autor:

Hronika

13.01.2023

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac Brajana Volša, supruge nestale Ane Volš, majke troje dece rođene u Beogradu, bio je ugledni i bogati neurohirurg Tomas Volš, koji je sina isključio iz testamenta.

BRAJAN HTEO DA UNIŠTI OČEV TESTAMENT! Želim mu dobro, ali mu ne dam ništa: Evo kako je govorio Volš stariji o sinu

Foto: Tanjug/AP

Jedini razlog zašto svet zna da je otac Brajana Volša ostavio testament je taj što ga je prijatelj slikao mobilnim telefonom. Volš je optužen da je uništio testament, u kojem je napisano da ga je otac u suštini razbaštinio.

- I ovim zaveštavam Brajanu R. Volšu, moje najbolje želje, ali mu ne dam ništa više od moje imovine - stoji u testamentu dr Tomasa Volša.

Do sada se spor oko testamenta i imanja odvijao tiho u Plimouth Probate Court. Ali sada, kada je Volš u centru međunarodne pažnje i iza rešetaka u vezi sa nestankom njegove žene Ane Volš, detalji isplivavaju na površinu, piše The Patriot ledger.


- Brajan je bio i zainteresovan je samo da dobije novac svog oca - napisao je dr Fred Peskator, dugogodišnji prijatelj dr Tomasa Volša, u izjavi pod zakletvom.

Brajan je optužen da je izneo testament iz očeve kuće u Halu i uništio ga, a zatim prodao sadržaj kuće, uključujući nakit, automobil i umetnička dela, uključujući originalnu sliku Salvadora Dalija.

Ali drugi prijatelj dr Volša — Džefri Ornštajn — je slikao testament svojim mobilnim telefonom. Zajedno sa nećakom, Ornstein i Pescatoreovi sudski podnesci su uspeli da spreče Brajana da proda kuću dr Volša na obali i zatražili su informacije o tome šta se desilo sa stvarima u njoj.

Dokumenti takođe nude objašnjenje zašto je dr Volš razbaštinio svog sina. Dr Volš je napustio porodicu kada je Brajan bio mlad, porodicu koja je bila „teško nefunkcionalno i neprijateljsko okruženje“, napisao je Ornštajn, piše The Patriot ledger.

Ornstein je spomenuo dalje probleme:

- Brajan je bio dugogodišnji pacijent u Psihijatrijskoj bolnici Ostin Rigs, dijagnostikovan mu je kao sociopata, i to se nikada neće promeniti. Oko 10 godina pre smrti dr Volša, gde je dr Volš je rekao da je Brajan ukrao oko 800.000 dolara od njega tokom ugovora o refinansiranju kuće.

A prijatelji su napisali da Brajanove nevolje nisu bile ograničene na krađu.

- Čak sam išao na put u Kinu sa Brajanom, Tomom i mojim partnerom u to vreme. Bio sam svedok iz prve ruke na šta je Brajan bio sposoban. Video sam Brajana kako pokušava da prokrijumčari antikvitete iz Kine. Kada je Brajan bio suočen, uhvatio se u koštac i bukvalno pokušao da ubije četiri ili pet policajaca koji su došli da razgovaraju sa njim o njegovom zločinu. Brajan nije samo sociopata već i veoma ljuta i fizički nasilna osoba - napisao je Peskator.

Brajan Volše je u sudskim dokumentima tvrdio da su se on i njegov otac ponovo ujedinili i da je njegov otac želeo da živi sa njim i njegovom porodicom. Ali prijatelji dr Volša su u sudskim spisima rekli da to, u suštini, ne može biti istina, piše The Patriot ledger.

***

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading