KO JE ZAISTA BRAJAN VOLŠ, MUŽ NESTALE ANE? Ima dosije, hapsio ga i FBI, govorio je: "Samo da moja Ana ne ode"

Autor:

Hronika

09.01.2023

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bostonski detektivi danonoćno tragaju za Anom, majkom tri mala sina.

KO JE ZAISTA BRAJAN VOLŠ, MUŽ NESTALE ANE? Ima dosije, hapsio ga i FBI, govorio je: "Samo da moja Ana ne ode"

Foto: facebook.com/ana.ljubicic

Ana Volš sa suprugom Brajanom

Suprug Beograđanke Ane Volš, koja je nestala u Americi, uhapšen je zbog ometanja istrage u vezi sa njenim nestankom, ali ovo nije prvi put da Brajan Volš dolazi u sukob sa zakonom.

Republika

Foto: Printskrin/youtube

Hapšenje Brajana Volša

 

Brajan Volš je osuđen i za falsifikovanje potvrdnih dokumenata i prodaju lažnih slika Endija Vorhola na internetu, prenosi RTS pisanje mreže En-Bi-Si Boston.

Republika

Foto: Printskrin/youtube

Hapšenje Brajana Volša

 

Naime, on je, kako se navodi u tadašnjoj optužnici, 2016. godine uzeo autentične slike od prijatelja i koristio njihove fotografije i dokumentaciju kako bi prodao replike na Ibeju (eBay).

Slučaj je otkriven kada je kupac video dve slike Endija Vorhola na Ibeju, sa fotografijom pečata kojim se potvrđuje autentičnost umetničkog dela. Kupac se dogovorio da te slike, deo serije "Senke", kupi za 80.000 dolara.

 

 

Međutim, nakon što ih je preuzeo, otkriveno je da slike nemaju pečat za potvrdu autentičnosti i da platno izgleda novo. To je dovelo do istrage Ef-Bi-Aja (FBI). Brajan Volš je uhapšen 2018. godine, a tokom suđenja priznao je krivicu, prenosi Kurir.

On je u nedelju uhapšen zbog ometanja istrage u vezi sa nestankom supruge Ane Volš.

- Tokom istrage, policija je imala dovoljno razloga da veruje da je Anin suprug Brajan Volš počinio krivično delo obmanjivanja policijskih istražitelja - rekao je tužilac okruga Norfolk Majkl Morisi.

Nestanak Ane Volš (39), majke troje dece, istovremeno su prijavili i njen suprug i poslodavac u sredu, tri dana nakon što je, navodno, poslednji put viđena.

Republika

Foto: Instagram/Pritscreen

Ana Volš

 

Članovi porodice poslednji put su je videli oko 4 sata ujutru 1. januara, kada je trebalo da ode na aerodrom "Logan" u Bostonu, odakle je imala let za Vašington, gde radi u agenciji za nekretnine.

Ona, međutim, nije stigla do aerodroma, a lokalni šef policije je rekao da nemaju ni potvrdu da je ušla u vozilo kojim je trebalo da ide do aerodroma.

Policija je zatražila pomoć javnosti u pronalaženju Ane Volš.

Dugogodišnji prijatelj porodice Volš progovorio o Aninom suprugu

Piter Kirbi živi u Maršfildu i dugogodišnji je prijatelj porodice Volš. On je Brajanovo hapšenje i potragu za Anom nazvao "bolnom".

- Internet je pun ljudi koji su se odlučili - rekao je Kirbi.

- Bili smo zabrinuti što je Brajan postao meta, glavni osumnjičeni. Znam ga godinama. Njegov najveći strah je bio da Ana ne ode. To je zaista bolno - dodao je.

Kirbi je rekao da je slao poruke Ani Volš u četvrtak pre nego što je nestala.

- Moramo da se vratimo našim životima, a ipak se naša prijateljica Ana još uvek vodi kao nestala -  rekao je Kirbi.

- Naš dragi prijatelj Brajan je u ovoj groznoj situaciji u kojoj je prestravljen i slomljenog srca i zaglavljen u beskrajnoj petlji nepoznatog dok internet odlučuje da je on loš momak - zaključio je on.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading