STRAHOTA KOJA SE NE ZABORAVLJA! Sećanje na krvavi Božić u Kruševcu kada su živote izgubile majka i ćerka (6)

Autor:

Hronika

06.01.2023

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

D. M. (42) i njena ćerka (6) ubijene su u vreme božićnih praznika 2013.godine u Kruševcu.

STRAHOTA KOJA SE NE ZABORAVLJA! Sećanje na krvavi Božić u Kruševcu kada su živote izgubile majka i ćerka (6)

Foto: ST/N. MANDIĆ

Policija na terenu

Život su izgubile u prizemlju zgrade u kojoj je majka živela sa svojom decom. Za njihovo ubistvo bio je osumnjičen R. M. (67), poznati kruševački kozar, koji je u maju iste godine izvršio samoubistvo.

Pucnje iz pištolja u ulici čule su komšije.

- Zatekla sam ih kako leže, isprva sam pomislila da su možda petarde pa su se one uplašile, a da je majka pala i povredila glavu, a kada sam prišla videla sam da je stanje teško – ispričala je tada potreseno za Novosti komšinica Violeta, koja je izletela da pomogne iako je bila operisana samo 10 dana ranije...

Medicinari hitne su po dolasku na lice mesta pokušavali da pomognu žrtvama, ali je postajalo sve jasnije da su izgledi da prežive majka i ćerka slabi.

Devojčica je pogođena direktno u srce, a majka je imala prostrelnu ranu u stomaku. Pokušaji reanimacije nisu dali rezultata, prenose Večernje novosti.

Osumnjičeni, koji je prema tadašnjim informacijama iz istrage gajio osećanja prema žrtvi, nakon krivičnog dela otišao je u obližnju kafanu i zamolio konobara za telefon. Pozvao je policiju. Pištolj je bacio u blizini. Oružje je pronašla policija i kasnije iste večeri saopštila da su žrtve podlegle povredama u kruševačkoj bolnici.

Privođenje pred tadašnjim istražnim sudijom Višeg suda u Kruševcu pratilo je veće obezbeđenje. Osumnjičeni je, između ostalog, priznao da je pucao. Naloženo je neuropsihijatrijsko veštačenje kako bi se utvrdilo da li je uzgajivač koza u trenutku izvršenja bio u stanju uračunljivosti. Suočavao se sa mogućnošću kazne od 35 do 40 godina zatvora.

U maju te godine pronađen je mrtav u bolničkoj sobi pri KPZ u Beogradu.

Advokat Rade Vujčić, koji je osumnjčenom bio dodeljen kao branilac po službenoj dužnosti, predočio je tada “Novostima” da je nasilna smrt nastupila vešanjem. Imao je status pritvorenika, u Beogradu je bio zbog psihijatrijskih veštačenja. Optužnica u tom trenutku nije bila podignuta. Radila su se i balistička veštačenja, kako bi se preciznije rekonstruisao sled događaja kobne večeri posle Božića.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading