OTKRIVENO ŠTA JE UBIJENI SRBIN RADIO U KAMBODŽI: Osumnjičeni i žrtva se poznavali?

Autor:

Hronika

28.12.2022

21:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strahinje Dačkovića (37) iz Brusa, ubijen je u subotu u Kambodži od posledica ranjavanja u vrat i stomak.

OTKRIVENO ŠTA JE UBIJENI SRBIN RADIO U KAMBODŽI: Osumnjičeni i žrtva se poznavali?

Foto: Privatna arhiva

Strahinja D.

Policija iz Kambodže traga za državljaninom Sjedinjenih Američkih Država, osumnjičenim za ubistvo Strahinje Dačkovića (37) iz Brusa, koji je u subotu koji je u subotu u Pnom Penu pogođen sa dva metka u vrat i stomak.

Sumnja se da je Amerikanac posle ispaljenih hitaca pobegao iz Kambodže, pa je za njim raspisana i međunarodna poternica, piše Kurir.

Foto: Privatna arhiva

 

UBICA ZNAO STRAHINJU

- Osumnjičeni i žrtva se poznaju, a neposrdno pre ubistva bili su zajedno u jednom restoranu, čak su se zagrljeni i fotografisali. Šta se desilo među njima niko još ne zna - navodi izvor Kurira.

Zločin se, podsetimo, dogodio u subotu oko ponoći ispred luksuznog hotela u kom je Srbin živeo u glavnom gradu Kambodže, Pnom Penu, a njegova supruga policiji je potvrdila je Amerikanac pozvao Dačkovića da izađe napolje.

- Rekla je da joj je muž, pola sata pošto se vratio iz izlaska, rekao da ga zove Amerikanac i da ide da se nađe s njim. Ubrzo je začula hice ispred hotela, a kada je izašla videla je krvavog muža i beli automobil "leksus" kako se udaljava s mesta pucnjave. Navodno, ona je u kolima prepoznala Amerikanca, prijatelja svog supruga - kaže sagovornik Kurira.

POBEGAO OD ZATVORA

Poznanici Srbina koji je u Kambodži živeo već osam godina kažu da su, iako su znali da on vodi život "na ivici", šokirani ovim događajem.

- Dačković je iz Srbije pobegao kako bi izbegao zatvorsku kaznu na koju je bio osuđen. Čekao je da mu kazna zastari kako bi se vratio u domovinu, ali nije dočekao. U Kambodži se oženio, lepo je živeo i zarađivao. Otvorio je elitni restoran, ali i ćevabdžinicu. Sigurno je mnogima tamo "upao u oči", jer je kao stranac držao restoran na dobroj lokaciji u gradu - priča jedan poznanik za Kurir i dodaje:

- I Amerikanac koji je osumnjičen za ubistvo, navodno se u toj državi krio od pravde. Iz kriminalnog je miljea. Ovde je u pitanju reket ili neka ljubomora, jer je strahinja bio uspešan, lepo je živeo.

ULIČNI PRODAVAC ZNAO ŽRTVU

Kambodžanski mediji preneli su kako je jedan od očevidaca, ulični prodavac, poznavao Srbina.

- Poznavao sam ubijenog, ali nisam znao koje je nacionalnosti. Često je džogirao i bio je veoma uljudan i kulturan. Nisam video kako je ubijen, već samo kako leži ispred hotela u lokvi krvi - rekao je ulični prodavac za lokalne medije.

Foto: Facebook/Printscreen

Strahinja Dačković

SNIMAO ZA JUTJUB

Poznanici ubijenog Srbina kažu da se on svojevremno pojavljivao i u klipovima poznatog Jutjubera Marka Arsića iz Niša, koji je stvorio komični lik "Familijo be". Njegovi klipovi izuzetno su gledani i popularni, a Arsić se nalazi van Srbije, navodno, u bekstvu od zatvorske kazne na koju je osuđen.

- Nišlija je boravio i u Kambodži i tamo se sreo Dačevića, pa se on pojavljiao u njegovim videima na Jutjubu - kaže poznanik, prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading