JEZIVA SCENA U ŠKOLI U BEOGRADU: Učenik pokušao da iseče vene!

Autor:

Hronika

28.12.2022

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak je pričao da je rešenje za sve njegove probleme da oduzme sebi život.

JEZIVA SCENA U ŠKOLI U BEOGRADU: Učenik pokušao da iseče vene!

Foto: E-Stock

Policija ispred škole

U srednjoj zanatskoj školi "Petar Leković" u Beogradu učenik J.A. (17) je pokušao da iseče vene.

Na sreću, profesori su sprečili, da se to dogodi i dečak je iz preventivnih razloga, prevezen u nadležnu zdravstvenu ustanovu, samo sa ogrebotinama. Na teren je izašla i policijska patrola, pišu Novosti.

U izjavi za Vesna Leontijević, direktorka škole, je otkrila šta se zaista dogodilo.

- Na času srpskog jezika i književnosti, profesorka je čula, kako dvoje učenika, dečak i devojčica, pričaju kako bi rešenje za sve njihove probleme bilo da oduzmu sebi život - priča Leontijević i dodaje:

- Ona je popričala sa njima i rekla da ne treba tako da razmišljaju, da se problemi mogu rešiti, polako, jedan po jedan i da će im pomoći u tome. Čas je nastavljen normalno. Međutim, u pauzi između dva časa, učenik je došao u prostoriju gde su sedeli nastavnici i počeo da razbije šoljice za kafu i čaše u nameri da iseče vene staklom. Na sreću, profesorke su ga uzela za ruke i sprečile tragediju.

Srednja zanatska škola bavi se profesionalnom rehabilitacijom učenika sa smetnjama u razvoju i učenju. Đaci se susreću sa mnogo izazova u razvoju i učenju. Teškoće su brojne - od intelektualne ometenosti, cerebralne paralize, invaliditeta, neuroloških oštećenja, pa do smetnji iz spektra autizma.

Škola je verifikovana za mnogobrojna zanimanja. Posebna pažnja posvećuje se praktičnoj nastavi koja se odvija u školskim radionicama i kod privatnih poslodavaca sa kojima škola ima sklopljene ugovore i koji zapošljavaju učenike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading