EKOLOŠKI INCIDENT KOD SOMBORA: Otpadno ulje u iskopanoj rupi!

Autor: Tanjug

Hronika

29.01.2018

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na putu Apatin - Prigrevica kod Sombora otkriven je još jedan ekološki incident - velika iskopana rupa u kojoj se najverovatnije nalazi mineralno ulje, piše portal 025info.

RepublikaFoto: pixabay.com
Otpadno ulje u iskopanoj rupi 

Na oko 500 metara od kružnog toka kod Banje Junaković ka Prigrevici, NN lice je prethodno bagerom iskopalo rupu, a potom dovezlo i deponovalo otpadno ulje, piše portal. Tim povodom u opštini Apatin je održan hitan sastanak. Za sada, piše portal, prijava je već podneta protiv NN lica, a ceo slučaj, ukoliko se dokaže štetnost po okolinu, prelazi u nadležnost Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Rukovodilac Odeljenja za inspekcijske poslove opštine Apatin Dragana Stambolija, izjavila je da je u rupu od 80 kubnih metara odloženo, prema za sada dostupnim podacima, mineralno otpadno ili hidraulično ulje.

- Sumnjamo da je na tom mestu došlo do zagadenja zemljišta te smo čim smo o tome dobili saznanja, održali smo hitan sastanak u opštini i kontaktirali Zavod za javno zdravlje Vojvodine. Na lici mesta bila je policija, Sektor za vanredne situacije, kao i Zavod za javno zdravlje APV koji je izvršio uzorkovanje - izjavila je Stambolija.

Prema zakonu, sva preduzeća koja stvaraju ovakav ili sličan otpad moraju imati dokument o kretanju tog otpada i njegovom skladištenju. Ukoliko to ne poseduju, već su u prekršaju, podseća Stambolija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading