SRAMNA PRESUDA! UBIO ČOVEKA NA PEŠAČKOM, PA DOBIO TRI I PO GODINE ZATVORA: Pešak izgubio život nakon nesreće u Novom Sadu, a epilog suđenja je stravičan!

Autor:

Hronika

23.12.2022

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozio bez vozačke dozvole, kretao se neprilagođenom brzinom, pa ubio pešaka! Sada je zavrešno suđenje, a kazna koji je M. B. dobio je sramna.

SRAMNA PRESUDA! UBIO ČOVEKA NA PEŠAČKOM, PA DOBIO TRI I PO GODINE ZATVORA: Pešak izgubio život nakon nesreće u Novom Sadu, a epilog suđenja je stravičan!

Foto: Shutterstock

Presuda

Novosađanin M. B. (30) osuđen je na tri i po godine zatvora zbog saobraćajne nesreće na Limanu u kojoj je 2018. godine pešak izgubio život.

Izrečena mu je i zabrana upravljanja motornim vozilom u periodu od tri godine.

On je pre četiri godine u Balzakovoj ulici vozeći bez vozačke dozvole udario pešaka na pešačkom prelazu. Kako je utvrdio veštak, on se kretao neprilagođenom brzinom.

Povređeni muškarac preminuo je od teških telesnih povreda dva meseca kasnije, a protiv M. B. je podignuta optužnica za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

M. B. se branio sa slobode, a već je osuđivan zbog trgovine ljudima.

Republika

Foto: pixabay.com

Sudijski čekić

U poslednje vreme se nižu nesreće u kojima na pešačkim prelazima stradaju ljudi, a neretko i deca.

Da podsetimo, Srbiju je potresla vest da je poginula devojčica Melisa Zećović 12. decembra u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, a Gradsko veće Novog Pazara je povodom ovog tragičnog događaja proglasilo Dan žalosti.

Pripadnici MUP-a u Novom Pazaru uhapsili su 17-godišnjaka iz ovog grada zbog sumnje da je tog dana automobilom udario 15-godišnju devojčicu, koja je od zadobijenih povreda preminula.

Foto: Društvene mreže

Melisa Zećović

Uhapšen je i S.Ć. (58) iz ovog grada, jer je nakon nesreće vozilom prešao preko tela devojčice i napustio lice mesta, navodi se u saopštenju Policijske uprave Novi Pazar.

Maloletnik se sumnjiči za krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a S.Ć. za krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Jeziva saobraćajna nesreća se dogodila 12. decembra oko 6.45 sati.

Republika

Foto: printskrin/instagram/192_rs, Facebook

Poginula Melisa Zećović u nesreći u Novom Pazaru

Kako se saznaje, vozač automobila koji je udario devojčicu imao je probnu vozačku dozvolu. On se kretao iz pravca Ribarica prema Novom Pazaru.

Prvi rezultati istrage pokazuju da se auto kretao najverovatnije neprilagođenom brzinom uslovima puta zbog kiše i vlažnog kolovoza kad je oborio devojčicu koja je prelazila sa leve na desnu stranu kolovoza. Devojčica je preminula na mestu.

Testiran je na alkohol i droge i na testu je, prema prvim informacijama, bio negativan. 

Poginula tinejdžerka je bila na putu do srednje škole, a živela je u naselju Mur kod rodbine, dok su njeni roditelji iz jednog sela kod Peštera, pa se devojčica preselila u Mur da bi lakše putovala u školu, ali je stradala nakon samo četiri meseca školovanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading