U PODGORICI POTVRĐENA OPTUŽNICA ZA UBISTVO KAPETANA: Terete se Belivuk, Miljković i kavčani! Radulovića udavili najlonskom kesom - jezivi detalji ubistva

Autor:

Hronika

21.12.2022

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Podogrici potvrdio je optužnicu vezanu za otmicu i smrti Mila Radulovića zvanog Kapetana.

U PODGORICI POTVRĐENA OPTUŽNICA ZA UBISTVO KAPETANA: Terete se Belivuk, Miljković i kavčani! Radulovića udavili najlonskom kesom - jezivi detalji ubistva

Foto: printscreen

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Za ovu optužnicu terete navodni članovi kavačkog klana. Optužnicom su obuhvaćeni državljani Srbije Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković Na optužnici su i Radoje Zvicer, Slobodan Kašćelan, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović, Miloš Radonjić i Vladimir Vučković.

Optužnica za ubistvo Radulovića je nakon potvrđivanja spojena sa ranije potvrđenom optužnicom za ubistvo Nikole Stanišića, a obe potpisuje bivši specijalni tužilac Saša Čađenović, koji je nedavno uhapšen i u pritvoru je.

Prema navodiam SDT-a , Ratko Živković je stupio u kontakt sa Radulovićem tražeći od njega da se vide pa ga pozvao da dođe u njegovu kuću koja se nalazi u Spužu u Stanjevića Rupi tvrdeći da se radi o bezbednom i sigurnom mestu.

- Radulović je u tom objektu držan do 21. decembra 2020. godine, a za koje vreme su mu Belivuk, Miljković, Kašćelan, Zvicer, Vujotić, Živković, Knežević, Radonjić, Vučković, Đurović i Roganović pretili i obmanjivali ga kako bi iznudili novac i informacije ko su pripadnici suprotstavljene kriminalne organizacije, gde im se nalaze „štekovi“ sa oružjem i droga sa kojom trguju. Preko njegovog kriptovanog telefona i aplikacije Skaj u njegovo ime slali su preko aplikacije Skaj poruke i namamljivali pripadnike suprotstavljenog – škaljarskog klana da dolaze na određene lokacije gde bi ih potom likvidirali - navodi se u optužnici, piše portal podgoričkog Dana.

Kada su, kako istraga sumnja, osumnjičeni od Radulovića izvukli sve informacije i podatke koji ih zanimaju, lažno su mu obećali da će ga pustiti da živi u Španiji.

- Radonjić i Đurović su 21. decembra 2020. godine u kući koju je obezbedio Roganović ubili Radulovića tako što su mu ,,vezali ruke, a potom mu na glavu stavili najlonsku kesu vezali je električnim produžnim kablom oko vrata, a telo Radulovića je prevezeno do napuštenog vojnog objekta - ukopa na vrhu Babina glava – na Cetinju gde je zapaljen na lomači napravljenoj od 23 stare automobilske gume i 50 kilograma roštiljskog ćumura - detalji su iz istrage, prenosi Dan.

SDT navodi da su četri i po meseca ranije, po nalogu Kašćelana, pripadnici njegove grupe oteli i Nikolu Stanišić nadomak Kotora I posle nekoliko dana mučenja ubili ga.

Pored Kašćelana, SDT za ubistvo Stanišića optužuje i visokopozicioniranog pripadnika kavačkog klana, Kotoranin Radoja Zvicer, Dragana Kneževića, Miloša Radonjića, Srđana Juriševića, Radoja Živkovića (35), Vladimira Vučkovića (45) i Zdravka Perunovića, Milana Vujotića, Aleksandra Dragićević, Zorana Kažića i Milana Kneževića, Darka Prelevića i Krsta Maroša.

Stanišić je, dodaje se, bio blizak škaljarskom klanu i, kako se sumnja, likvidiran je jer je učestvovao u ubistvu člana suprotstavljenog kavačkog kriminalnog klana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

https://www.youtube.com/@RepublikaNewsTV/search?query=BELIVUK

Komentari (0)

Loading