OBEĆAO IM TRANSPORT NA BEZBEDNO, A ONDA IH OPLJAČKAO I IZMASAKRIRAO: Uhapšen Milan Šimić zbog ubistva srpskih civila

Autor:

Hronika

19.12.2022

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Agenzije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Srebreniku uhapsili Milana Šimića.

OBEĆAO IM TRANSPORT NA BEZBEDNO, A ONDA IH OPLJAČKAO I IZMASAKRIRAO: Uhapšen Milan Šimić zbog ubistva srpskih civila

Foto: Shutterstock

Presuda

Milan Šimić zvanI Robi (47) uhapšen je zbog sumnje da je tokom 1994. godine opljačkao i ubio srpske civile iz Gornje Špionice i Srebrenika.

Među ubijenim civilima bilo je pet žena i jedan muškarac, a troje je bilo starije od 60 godina, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Šimić se tereti da je stupio u kontakt i obratio se licima srpske nacionalnosti iz Gornje Špionice i Srebrenika, koji su osećali strah za svoje živote i egzistenciju na području pod kontrolom takozvane Armije BiH, te im lažno ponudio da će ih sa pripadnicima Armije BiH za novčanu naknadu od po 1.000 nemačkih maraka, prevesti na područje mesta Pelagićevo pod kontrolom Vojske Republike Srpske.

Prilikom transporta civili su odvedeni na nepoznatu lokaciju gde su opljačkani i ubijeni, nakon čega im se gubi svaki trag, da bi od navedenih šest lica, samo posmrtni ostaci jednog civila bili pronađeni u koritu rijeke Tinje u Brčko distriktu, dok tela ostalih civila još nisu pronađena.

Šimić se sumnjiči da je kao pripadnik 107. Viteške motorizovane brigade Hrvatskog veća odbrane (HVO) i takozvane Armije BiH, počinio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading