AKCIJA MUP I POSEBNOG ODELJENJA ZA SUZBIJANJE KORUPCIJE: Hapšenje u Beogradu - za operaciju u Kliničkom centru 1.000 evra!

Autor:

Hronika

19.12.2022

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova zbog trgovine uticajem.

AKCIJA MUP I POSEBNOG ODELJENJA ZA SUZBIJANJE KORUPCIJE: Hapšenje u Beogradu - za operaciju u Kliničkom centru 1.000 evra!

Foto: Srpski telegraf

Klinički centar Srbije

Policija je danas u Beogradu uhapsila  D. N. (51) zbog trgovine uticajem.

Sumnja se da je on od oštećenog zahtevao 1.000 evra kako bi potom uticao na doktora zaposlenog u Kliničkom centru Srbije da primi njegovog oca u bolnicu i operiše ga.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.

Akciju su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa antikorupcijskim timom Ministarstva zdravlja, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Ovaj skandal izlazi na videlo nakon afere u zatvorskoj bolnici kada su medicinske sestre uzele 800 evra da jednom zatvoreniku daju telefon.

Da podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su 8. novembra bivšu zaposlenu u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu D. R. G. (51), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo primanje mita, S. M. (32) zaposlenu u istoj bolnici, kao i S. D. (70), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično dela primanje mita u pomaganju.

Osumnjičena D. R. G. se tereti da je, u periodu od septembra 2021. do marta ove godine, kao medicinska sestra zahtevala od jednog osuđenika 800 evra, kako bi mu obezbedila mobilni telefon, a koji mu je, kako se sumnja, dostavila uz pomoć medicinske sestre S. M.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading