DŽONIĆ NAPRAVIO ORUŽJE DA SE BRANI U ZATVORU: Drama iza rešetaka u pritvoru niškog KPZ

Autor:

Hronika

17.12.2022

06:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kod osumnjičenog za trostruko ubistvo porodice Đokić u ćeliji nađeno omiljeno naoružanje osuđenika, dve olovke s fiksiranim žiletima

DŽONIĆ NAPRAVIO ORUŽJE DA SE BRANI U ZATVORU: Drama iza rešetaka u pritvoru niškog KPZ

Foto: Privatna arhiva

Bivši vatrogasac Goran Džonić (60) iz Moravca kod Aleksinca, optužen da je 27. septembra prošle godine ubio Gorana Đokića (57), brata od daljeg strica, snaju Gordanu (56) i bratanicu Lidiju (26), a koji u pritvoru u KPZ u Nišu, gde boravi od hapšenja u oktobru 2021, napravio je oružje sa sečivom da se brani od drugih pritvorenika. Njegov pokušaj da se obračuna s cimerima je na vreme osujećen jer su čuvari pronašli i oduzeli mu nedozvoljene predmete. Džonić je u znak protesta odbijao da jede zatvorsku hranu jer je navodno stupio u štrajk glađu.

Prvoosumnjičeni za nezapamćeni zločin u tom delu Srbije, koji je uznemirio javnost monstroznošću počinilaca koji su porodicu Đokić pratili, ubili na zverski način, pa zapalili, upotrebio je dve olovke, koje je zaoštrio, i pri vrhu na njih fiksirao po nekoliko žileta. Čuvari su ga pitali za šta mu služe takvi predmeti, ali je on nešto sebi promrmljao u bradu, a kada su ga pitali da ponovi, zaćutao je.

Džonićevi zatvorski cimeri su prokomentarisali da će čudak da laže na saslušanju povodom ovog slučaja, kao što je optužio nevine ljude i strpao ih u zatvor, misleći na braću Milošević, koje je označio kao nalogodavce, po čijem zahtevu je morao da tipuje rođačku porodicu i servira je ubicama. Tokom istrage Miloševići su oslobođeni jer se ispostavilo da je penzionisani vatrogasac sve slagao, a pored Gorana, za jezivi zločin optužen je njegov sin Stefan, zaposlen u Vojsci Srbije, kojem je od novembra dozvoljeno da se brani sa slobode. Drugi Džonićev sin Milan, po profesiji vatrogasac, bio je takođe osumnjičen, ali u nedostatku dokaza protiv njega nije podignuta optužnica.

- Čuvarima je Džonić bio sumnjiv i upali su u pretres njegove sobe, koju deli s još nekoliko pritvorenika. Budući da se čudno ponaša, pritvorenici nisu blagonakloni prema njemu i sumnja se da je od raspoloživih predmeta u ćeliji on napravio oružje kojim bi naudio onom ko ga sledeći napadne - otkriva dobro obavešteni izvor Republike.

Tokom istrage koju je zatvorska uprava pokrenula moraće da prizna šta je nameravao da uradi s improvizovanim hladnim oružjem. U pretresu sobe zatvorski čuvari su kod Džonića pronašli i 40 sedativa.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija za Republiku su potvrdili da kod Džonića jesu pronađeni oružje i sedativi, ali su naveli da su lekovi koje su našli deo njegove standardne terapije. Ističu da su pokrenuli postupak po redovnoj proceduri i obavestili policiju i sud o predmetima koju su mu oduzeti, kao i o kompletnom slučaju, a negiraju da Goran Džonić štrajkuje glađu, ali da jeste odbijao hranu.

- Pritvoreno lice G. Dž. 14. decembra uzeo je doručak, ali je kasnije odbio ručak i večeru. Sutradan je nastavio da jede zatvorsku hranu. Ovo lice se nije izjasnilo da štrajkuje glađu - zaključili su iz zatvorske uprave.

Čeka se sudska odluka

Više javno tužilaštvo u Nišu je protiv Gorana Džonića u oktobru podiglo optužnicu, ali je Viši sud u Nišu još nije potvrdio niti se o njoj izjasnio. Goran je okrivljen za trostruko teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja, dok se njegov sin Stefan tereti da mu je svoju kuću stavio na raspolaganje radi uklanjanja tragova zločina i time je označen kao pomagač. Sud je dva puta do sada vraćao optužnicu tužilaštvu na doradu, poslednji put je to bilo radi dopune istrage kada su saslušani svedoci, ali i urađena nova veštačenja.

Iz Višeg suda u Nišu juče su za naš list rekli da je neizvesno kada će suđenje Goranu Džoniću i njegovim pomagačima početi zbog kompleksnosti istrage iako je oštećena porodica Đokić ozlojeđena što i dalje slučaj nije rešen.

Đokići mučki ubijeni i opljačkani

Republika

Foto: printskrin

Porodica Đokić

Goran Đokić, vlasnik menjačnice iz Aleksinca, njegova supruga Gordana i njihova ćerka jedinica Lidija nestali su 26. septembra prošle godine, a njihova spaljena tela u ataru sela Moravac pronađena su 2. oktobra, skrivena u šumarku. Sumnja se da je Goran Džonić iz koristoljublja počinio zločin s pomagačima pošto je na imanju njegovog sina Stefana pronađeno više od 40.000 evra, za koje se sumnja da su ukradeni od žrtve nakon izvršenog ubistva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading