Velika akcija Radne grupe MUP: UHAPŠENO 9 ČLANOVA OKG ZBOG KRIJUMČARENJA MIGRANATA

Autor:

Hronika

14.12.2022

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Akciju su realizovali pripadnici Radne grupe MUP-a koja se bavi pitanjima ilegalnih migracija u saradnji sa tužilaštvom.

Velika akcija Radne grupe MUP: UHAPŠENO 9 ČLANOVA OKG ZBOG KRIJUMČARENJA MIGRANATA

Foto: Ilustracija: Shutterstock

Hapšenje

Uhapšeno je 9 članova organizovane kriminalne grupe zbog krijumčarenja iregularnih migranata, saznaje Republika.

Po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka usmerenog na otkrivanje krivičnih dela u vezi sa krijumačerenjem ljudi na području Vranja, Preševa i Surdulice danas je u koordinaciji sa policijskim službenicima Udarne grupe Vranje, pripadnicima Žandarmerije i Višim javnim tužilaštvom u Vranju lišino slobode devet lica i to: N.N., D.N.,M.S., B.M.,A.Đ., I.S., N.M., S.M. i S. M., dok se jedno lice nalazi u bekstvu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili produženo krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe su u periodu od avgusta do oktobra ove godine (tri meseca), organizovali prihvat 90 iregularnih migranata na teritoriji Srbije i omogućili nedozvoljen tranzit kroz teritoriju Srbije u cilju daljeg nedozvoljenog prelaza tranzita ka zemljama Evropske unije u nameri sticanja protivpravne imovinske koristi koja se kretala od 300 do 1.000 evra po grupi iregularnih migranata.

Sumnja se da su uz naknadu od 300 do 1.000 evra po osobi omogućavali nedozvoljen prelazak državne granice, transfer kroz Srbiju, sa namerom daljeg transporta ka EU. 

Akciju su realizovali pripadnici Radne grupe MUP-a koja se bavi pitanjima ilegalnih migracija u saradnji sa tužilaštvom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading