DVOJICA SRBA PALA NA IBICI ZBOG PINK KOKAINA: Španska policija prekinula lanac trgovine droge

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni su uhapšeni pošto su na popularnom španskom ostrvu snabdevali dilere u klubovima novim narkotikom, koji zovu i droga za žurke

DVOJICA SRBA PALA NA IBICI ZBOG PINK KOKAINA: Španska policija prekinula lanac trgovine droge

Foto: Profimedia

Dvojica Srba uhapšena su prošle nedelje na španskom ostrvu Ibica zbog nove droge zvane pink kokain, odnosno tusi. Oni su osumnjičeni da su bili deo bande koja je ovaj novi narkotik prodavala na popularnom primorju za mlade. Lisice na ruke stavljene su još petorici članova kriminalne grupe koja je delovala širom Španije, a zaplenjeno je i osam kilograma pomenutog pink kokaina. Tusi se dobija mešavinom droga MDMA i ketamina.

Pink kokain u poslednje vreme postaje veoma popularna droga širom Evrope, a na naš kontinent stiže iz Kolumbije. Dileri je prave u svojim laboratorijama, a u zavisnosti od "kuvara", osim MDMA i ketamina, u tusi se stavljaju i drugi narkotici, kao što su benzos, met i katinoni. Takođe, postoje i nedokazane priče da može da sadrži i fentanil.

Španska policija saopštila je prošle nedelje da je u Madridu i Malagi uhapšeno pet članova bande koja je dilovala tusi, a prema našim saznanjima, u toj akciji privedena su i dva srpska državljanina na Ibici.

- Srbima je na ostrvu poznatom po ludim žurkama do zore cvetao narko-biznis. Svi znaju da na ovo primorje dolazi najveći broj mladih koji konzumiraju narkotike po noćnim klubovima, pa su naši državljani imali pune ruke posla jer je potražnja za ružičastim kokainom bila ogromna - objašnjava naš izvor blizak istrazi.

Republika

Foto: Profimedia

 

 

Istražitelji su otkrili da je uhapšena kriminalna grupa tusi krijumčarila u koferima, leteći avionom iz Latinske Amerike u Španiju. U njihovim štek-stanovima pronađeno je osam kilograma te psihoaktivne supstance, koja se prodaje u prahu ili tabletama.

Popularna droga se na ulici zove tusi (od 2C), a mediji i policija je zovu ružičasti kokain iako ne sadrži kokain. U poslednje vreme, najveći deo ovog narkotika zaplenjen je u Španiji.

- Dileri je zbog specifične boje guraju kao rad ekskluzivniji od kokaina, ali tusi je više brend nego specifična supstanca. Ova droga se prvi put pojavila na ulicama Kolumbije 2010. Ružičasti prah, obojen bojom za hranu da bi se izdvojio od drugih praškastih droga i često s mirisom jagode, nazvan je tusi jer sadrži psihodelik 2CB. Noviji forenzički testovi su pokazali da se tusi u međuvremenu pretvorila u nepredvidivu mešavinu, koja najčešće sadrži različite proporcije ketamina i MDMA, popunjenu kofeinom - opisali su stručnjaci za portal Vice.

U avgustu je policija na Ibici pronašla 13 kilograma ružičastog kokaina, što je verovatno najveći ulov ove droge u Evropi, zajedno s regularnim kokainom i ketaminom.

Opasna i nepredvidiva droga

Prema rečima stručnjaka, o pink kokainu vlada mišljenje da je droga elite, koju koriste modeli i bogati ljudi, ali ovaj narkotik koriste ljudi svih nivoa. Oni upozoravaju da su sve droge poput ove, koje su napravljene u laboratorijama, nepredvidivije i smrtonosnije. Ustanovljeno je da konzumenti tusija doživljavaju mešavinu sedativnog tripa ketamina sa stimulativnijim radom MDMA i kofeina.

Ronioci izronili 56 kilograma kokaina

Ronioci španske policije pronašli su 56 kilograma kokaina na brodu koji je bio usidren u luci Alhesiras u južnoj Španiji. Droga je bila sakrivena u trupu broda pod panamskom zastavom i to ispod mašinskog dela na brodu na dubini od pet metara. Istraga je pokazala da je reč o brodu iz Rumunije, a koliko je poznato, nijedan osumnjičeni nije uhapšen, piše Crimesite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading